26 / 04 / 2024

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Covid -19 pandemisinin etkilerinin azalması ve kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte hastaneye gitmeye çekinen insanlar yeniden sağlık kuruluşlarına başvurmaya başladı.



Hastanelerde yapılan muayene sayıları neredeyse pandemi öncesine döndü. Fakat bu defa da yüksek fiyatlar sebebiyle hastalar özel hastaneleri tercih etmemeye başladı. Bu dönemde devlet ve üniversite hastaneleri gidenlerin sayısındaki artış dikkat çekti.


Hastanelere başvuru sayısı arttı!

2022 yılının ilk beş ayında özel hastanelere yapılan başvuru bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüze 19,25 artış gösterdi.  Fakat devlet hastanelerine başvuru yüzde 56’lara kadar çıktı. Ayrıca üniversite hastanelerine başvuru sayısı da bir önceki sene aynı döneme kıyasla  yüzde 35,7 oranında yükseldi. Dünya'da yer alan habere göre;  2022’nin ilk beş ayında hastanelere toplam 232 milyon 645 bin kez gidildi. Sadece bu dönemde bile kişi başına başvuru sayısı üçe ulaştı. Yılın ilk beş ayı itibariyle hastanelere yapılan ödemelerde yüzde 55, eczanelere yapılan ödemelerde ise yüzde 48 oranında artış görüldü.
Ekonomik nedenler ve enflasyondaki yükseliş, sağlık sisteminde de etkisini göstermeye başladı. Bazı özel sağlık kuruluşları sosyal güvenlik kapsamından çıktı. Bunun sonucu olarak da vatandaşların özel sağlık kuruluşlarına ilgisi azaldı ve kamu kuruluşlarına başvurular arttı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön