24 / 04 / 2024

Flaş! İstanbul 80 ili solladı! 15 bin TL'yi aştı!

Flaş! İstanbul 80 ili solladı! 15 bin TL'yi aştı!

Konut fiyatları İstanbul'da rekor düzeyde arttı. Türkiye genelinde metrekare birim fiyat ortalaması 15 bin TL'nin üzerine çıkarken, İstanbul'da ise çok daha yüksek bir rakama ulaşıldı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan yeni veriler ve en son gelişmeler...



Merkez Bankası, Ağustos ayına ait konut fiyat endeksini yayımladı. Konut fiyatlarındaki yükselişin bu ay da devam ettiği görüldü. Konut fiyatlarındaki artış yüzde 184,6'ya ulaştı ve yeni rekor kırdı İstanbul'da konut fiyatları üç katına yükselirken, Türkiye genelinde metrekare birim fiyat ortalaması 15 bin Türk Lirası'sının üzerine çıktı. İstanbul'da ise metrekare birim fiyatı Türkiye ortalamasının yüzde 39 üzerine ulaştı. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayına ait konut fiyat endeksini açıkladı.. Türkiye'de konut fiyatlarında ağustos ayında senelik yüzde 184,6 yükseliş gerçekleşti.

BİR YILDA YÜZDE  184,6 ORANINDA ARTTI!

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2022 senesi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 8 oranında artarak 548,5'e ulaştı. Bir önceki senenin aynı ayı dikkate alındığında ise Konut Fiyat Endeksi'nin yüzde 184,6 oranında arttığı görüldü. Ayrıca  Konut Fiyat Endeksi, aynı dönemde reel olarak yüzde 57,2 oranında yükseliş kaydetti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön