26 / 04 / 2024

Foça Belediyesi, İzmir'de turistik tesis yaptıracak!

Foça Belediyesi, İzmir'de turistik tesis yaptıracak!

Foça Belediye Başkanlığı, İzmir İli, Foça İlçesi, Kavaiçi Mevkii, 1746 ada, 1 parselde yer alan turistik tesis alanı üzerine 4 yıldızlı turistik konaklama tesisi yaptıracak



Foça Belediye Başkanlığı tarafından verilen ilan şu şekilde;

FOçA BELEDİYE BAşžKANLIĞI'NDAN
İHALE İLANI


1- Mülkiyeti Foça Belediyesi'ne ait  İzmir  İli, Foça İlçesi, Kavakiçi Mevkii 28/1 pafta, 1746 ada, 1 parselde bulunan Turistik Tesis Alanı imarlı arsa, ihale şartnamesi ve sözleşmede belirtilen şartlarla, üzerinde turizm amaçlı Turistik Konaklama Tesisi (Tatil Köyü olması halinde 1 .sınıf turistik tesis veya otel olması halinde 4 yıldızlı turistik tesis) yapılmak üzere, yatırım gerçekleştirilerek ve Turizm Yatınm Belgesi / Turizm İşletmesi Belgesi alınarak işletilmek üzere, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine uygun olarak, Kanun'un 35. maddesinin (a) fıkrası uyarınca kapalı teklif usulü ile yerli ve/veya yabancı girişimcilere 49 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılmıştır.

2- Tahmin Edilen Yatırım Bedeli: 10.068.400,00-TL

3- Muhammen Kira Bedeli: :50.342,00-TL   (Yıllık)

4- Kiralama Süresi: : 49 Yıl

5- İhale Tarihi ve Yeri : İhale 25/02/2011 Cuma günü, saat 14:00'de Fevzi Paşa Mahallesi 191 Sokak No:3 FOçA adresindeki Foça Belediye Başkanlığı Hizmet Binasında toplanacak olan Belediye Encümenince yapılacaktır.

6- Son Teklif Verme Tarihi: Girişimciler 25/02/2011 günü saat 14:00'a kadar istenilen bilgi ve belgeleri de içeren tekliflerini Foça Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Postadaki gecikmelerden İdare sorumlu değildir. Foça Belediye Başkanlığı Yazı işleri Müdürlüğü'ne verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

7- Teklif ve Belgelerin Dili: Girişimcilerin vereceği tüm bilgi, belge ve teklifin dili Türkçe olacaktır. Tüm bilgi ve belgeler, Türkçe tercümelerinin ilgili ülkelerdeki Konsolosluklarımıza veya Türkiye'deki kendi konsolosluklarına onaylattırılması koşuluyla söz konusu bilgi ve belgeler yabancı dilde verilebilir. Değerlendirmede onaylı tercüme metin esas alınacaktır.

8- Tekliflerin şžekli: İhale kapalı teklif usulüyle yapılacak olup, taşınmazın yıllık kira bedelinin İdarece belirlenen ve ihale şartnamesinde belirtilen muhammen kira bedeli üzerinden artırımı suretiyle yapılacaktır.

9- İhale Dokümanının Görülmesi ve Satın Alınması: Taleplerin değerlendirilebilmesi için ilan edilen parsellere ilişkin ayrıntılı açıklama ve bilgiyi içeren Turistik Konaklama Tesisi Yapımı Karşılığında Turistik Konaklama Tesisi Yerinin Uzun Süreli Kiralanması İşi İhale şžartnamesi Fevzi Paşa Mahallesi 191 Sokak No:3 FOçA adresinde bulunan Foça Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü adresinde görülebilir ve aynı   adresten 500,00- TL (Beşyüz Türk Lirası) ücret karşılığı temin edilebilir. şžartname ücreti Foça Belediye Başkanlığı Veznesine veya Foça Belediye Başkanlığı'nın Türkiye İş Bankası Foça şžubesi nezdindeki 3472-304037 nolu hesaba yatırılabilir.

10- Girişimcilerin İhaleye Katılabilmek İçin Vermek Zorunda Olduğu Belgeler.
a) şžekli ve İçeriği İhale şžartnamesi ekinde bulunan dilekçe
b) şžekli ve içeriği ihale şartnamesi ekinde bulunan Girişimci Beyannamesi ve Girişimci bilgi formu .(İhale edilen taşınmaz ve üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan tesise ilişkin bilgiler eksiksiz olarak belirtilecektir.)
c) İkametgah Belgesi. (Girişimcilerin Türkiye'de tebligat için adres göstermesi gerekmektedir.)
d) Tüzel kişilerin son ortaklık yapısını gösterir ticaret sicil gazetesinin aslı veya noter
onaylı hazinin cetveli. (Girişimcinin.yabancı uyruklu gerçek veya tüzel kişi olması
halinde bu girişimcilerin uyruklannda bulundukları ülkenin yetkili mercilerinden
alacakları tüzel kişiliğin ortaklık yapısını gösterir belge Türkiye Büyükelçiliği veya
Başkonsolosluğu tarafından bulunulan ülkenin mevzuatına göre belgeyi düzenleyen
kuruluşun yetkili olduğu belirtilerek onaylanan Türkçe tercümesi ile birlikte Foça
Belediye Başkanlığı'na teslim edilecektir.)
e) Geçici Teminat Mektubu; ihaleye konu yatınm alanlarında tesis türüne göre belirlenmiş birim maliyetler esas alınarak Toplam Yatırım Bedelinin % 3'ü (yüzde üç) oranında hesaplanmıştır. Geçici Teminat 302.052,00 - TL'dir.
f) Yeminli Mali Müşavirce veya bağımsız denetim yetkisine sahip kurumlarca hazırlanacak mali değerlendirme raporu :Mali Değerlendirme Raporu ; gerçek kişi, tüzel kişilik veya ortak girişim olarak başvuruda bulunan girişimciler, başvuruda bulunduklan yatırımı gerçekleştirebilecekleri konusundaki yeterliliklerini ifade etmek üzere; sınai ve ticari ilişkileri, turizm faaliyetleri, mal varlığı, nakit durumu (finansal imkanlan), vergi ödemeleri ve iştirakleriyle ilgili yatınmı gerçekleştirebilecek mali durumunu gösteren Yeminli Mali Müşavir veya bağımsız denetim yetkisine sahip kurumlarca hazırlanacak.
Girişimcinin yabancı uyruklu gerçek veya tüzel kişi olması halinde bu maddeye göre hazırlanacak mali değerlendirme raporu, Türkiye'de bulunan yeminli mali müşavir veya bağımsız denetim yetkisine sahip Kurumlarca hazırlanabileceği gibi; bu girişimcilerin uyruklannda bulundukları ülkenin mevzuatına göre denetim yetkisi verilen kuruluşlara hazırlattmlarak bu raporun aslı ile o ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğu tarafından bulunulan ülkenin mevzuatına göre raporu düzenleyen kuruluşun yetkili olduğu belirtilerek onaylanan Türkçe tercümesi ile birlikte Foça Belediye Başkanlığı'na teslim edilecektir.
g) şžekli ve içeriği şartname ekinde bulunan taahhütname.
h) Ortak girişim olarak başvurulması halinde, noter tasdikli iş ortaklığı veya
konsorsiyum sözleşmesi:
ı) şžartname Banka Dekontu
i) İmzalı 'Turistik Konaklama Tesisi Yapımı Karşılığı Turistik Konaklama Tesisi
Yerinin Uzun Süreli Kiralanması İşi İhale şžartnamesi'
j) Teklif Mektubu
11- Bu duyuru kapsamında yapılacak kiralama işinde '2886 sayılı Devlet İhale Kanunu' ve ' Turistik Konaklama Tesisi Yapımı Karşılığında Turistik Konaklama Tesisi Yerinin Uzun Süreli Kiralanması İşi İhale şžartnamesi' hükümleri uygulanır.
İLAN OLUNUR B.: 4323       www.bik.gov.tr


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön