20 / 04 / 2024

Foçalılar turizm yatırımı istiyor!

Foçalılar turizm yatırımı istiyor!

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerinin turizm kenti olma özelliğini yitirdiğini söyledi. Foçalılar, Fransız Tatil Köyü'nün ve yel değirmenlerinin faaliyete geçmesini istiyor




Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerinin turizm kenti olma özelliğini yitirdiğini söyledi. Foçalılar, Fransız Tatil Köyü'nün ve yel değirmenlerinin faaliyete geçmesini istiyor


Foça'da 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Gökhan Demirağ ilçenin gelişmesi ve güzelleşmesi için çalışmalarını sürdürürken ilçe sakinleri, Foça'ya turizm yatırımı istedi. Genel olarak kendisinden memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, ilçenin turizm kenti olma özelliğini giderek kaybettiğini vurguladı. Yıllar önce turizmin kalbinin attığı Foça'da artık seyahat acentalarının bile çekildiğini ve turizm yatırımlarının yok denecek kadar az olduğunu belirten vatandaşlar, yıllar önce turistlerin uğrak yeri olan Fransız Tatil Köyü'nün faaliyete geçmesi için Foça Belediyesi'nin imar düzenlemesi yapmasını istedi. Foça'daki yel değirmenlerinin faaliyete geçmemesi ise bir diğer eleştiri konusu oldu.


Birtan İskit (Kuyumcu) : Gökhan Demirağ, 3 dönemdir başkanlık yapan ve halkın güvenini kazanmış birisi. Büyükşehir yasası nedeniyle birçok yetkisi elinden alındığı için kısıtlı şartlarda hizmet vermeye çalışıyor. Önümüzdeki 4 yılda Foça turizmine katkı koyacak ve canlandırılacak projeler yapmasını bekliyoruz.

Ali Haydar Çelebi (Foça Reha Necla Midilli Vakfı Başkanı) : Foça'da belediyeye ait yeşil alanlara gecekondu yapılanmasına göz yumuluyor. Foça'da turizm bitme noktasına geldi. Alaçatı'da turist yokken Foça'da turist kaynıyordu. Ama bugün tam tersi oldu. Seyahat acentaları bile Foça'da çalışmıyor artık. Foça'nın ilk tatil köyü bile kapandı. Bunlar bizi üzüyor. Foça'da tiyatro ve tramvay yapılmasını istiyoruz. Bunun için vakıf olarak destek vermeye hazırız.

Ümit Gül (Pizzacı) : Başkan'dan memnunuz. Genç ve dinamik. Sürekli esnaf ziyareti yapıyor. Ama doğal ve tarihi güzelliklere sahip olan Foça'nın turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesi için daha çok tanınmasını istiyoruz. Bu yönde daha çok çalışmalar yaparsa seviniriz.

Altan Öztürk (Foça Genç İşadamları Derneği Başkanı) : İlçemizde ekonomik olarak kalkınma yok. Park bahçe ve alt yapı faaliyetleri yok. Uzun vadeli planlama yapılmıyor. Gelişimi için önünün açılması gerekiyor. Belediyeden bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor. 21 milyon 400 bin TL yıllık bütçesi olan bir belediyenin 1 milyonluk yatırımını görmedim. 12 yılda yatırımların tamamını baz alırsak Foça'daki 12 tane yel değirmenini bitirirdi. Ama onlar bile bitmedi.

İnan Kılınç (İşletmeci) : Halkın güvenini kazanarak 3 dönem başkanlık koltuğuna oturmuş birisi. Foça için çalışıyor. Başarılı olduğuna inanıyorum.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nden Foça'ya daha çok ilgi göstermesini istiyoruz. Bu destek ile Foça'nın daha güzel yerlere geleceğine inanıyorum.

Bahadır Bilici (Esnaf) : Her dönem olduğu gibi bu dönemde esnaf olarak kendisinden memnunum. Sürekli bizlerin sesine kulak veriyor. Çözümler üretiyor. Her zaman yanımızda ve sorunlara çözüm getirmeye çalışıyor.

İlhan Üyücü (Turizmci) : Foça'nın tanıtımıyla ilgili bir sıkıntı var. Foça'yı eskiden tanıtan bir club med olarak bilinen Fransız Tatil Köyü vardı. Buraya önceden yabancı turistler gelirdi Şu anda kapalı olduğu için hiçbir turist doğru düzgün gelmiyor. Ayrıca tatil kamplarda çöpler haftada bir bile toplanmıyor ilaçlanmıyor. Bu konuda belediyeden hizmet bekliyoruz.

Ayhan Erdoğdu (Balıkçı) : Foça Belediyesi buradaki marinaya kooperatife verdi. Ama hakimiyet yine belediyede. Foça'da balıkçılık yapan insanlar burada yer bulamıyor. Ama Karşıyaka'daki kişi gelip burada tekne bağlıyor. Bu konuda bir ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. Burada öncelik Foça'da balıkçılık yaparak geçimini sağlayan insanlarda olmalı.

Ömer Atan (Esnaf) : Çeşme, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Kuşadası gibi yerlerde belediyeler yaz sezonunda ilçeye daha çok katma değer kazandırmak için uğraşırken, Foça'da masalar sandalyeler kaldırılıyor. işgaliye tartışmaları yaşanıyor. Esnaf belediyeye güvenip yatırım bile yapamıyor. Foça'da bu dönemde yapılan bir tane mega proje vardı Foça Midilli arasında vapur seferleri olacaktı. O da fiyaskoyla sonuçlandı.

Doğan Perla (Faytoncu) : Foça birinci sınıf turistik bir yer olmasına rağmen adalar bomboş duruyor. Çay bahçeleri yapılsın. Ulaşım sağlansın. İlçenin içinde gözle görülür bir proje yok. Yollar taş döşeli ambulans bile giremiyor. Kadınlar bile topuklu ayakkabılarla yürüyemiyor.

Kerem Dirim (Çiftçi) : Foça'nın çok büyük bir potansiyeli var. Daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum. Foça'yı turizm yönünden daha canlı ve yaşanabilecek bir hale getirecek projeler üretilmesini isterim.

Elif Kılınç (Muhasebeci) : Belediye Başkanından memnun değilim. Foça'da turizm gün geçtikçe kan kaybediyor. Turizmin yeniden eskiden olduğu gibi canlanmasını istiyoruz.

Muhittin Demir (Emekli) : Turizm yatırımı sıfır. Dünya çapında tanıtım yapılması gerekiyor. İnşaat alanları çok kısıtlı. Turizm alanında daha çok teşvik edilmesi ve yatırımlar yapılmasını istiyoruz.

Zafer Aktan (Esnaf) : Foça turizm yönünden geriye gidiyor. Buraya gelen insan sayısı azaldı. Foça'da turizm yatırımının önünün açılmasını, park, meydan ve bahçeler yapılmasını, sahillerin hizmete açılmasını istiyoruz. Sahiller var ama kullanılamaz halde. 


Yeni Asır


Geri Dön