20 / 04 / 2024

Folkart'tan İzmir'e 4 milyar TL'lik yatırım!

Folkart'tan İzmir'e 4 milyar TL'lik yatırım!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart Yapı’nın, Rönesans ve Tekfen Holding ortaklığında olan Florya Gayrimenkul’ü, satın almak için başlattığı süreç tamamlandı. 



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart Yapı’nın Rönesans Holding ile Tekfen Holding’in, yüzde 50’şer ortaklığının bulunduğu Florya Gayrimenkul’ü, satın almak için başlatmış olduğu süreç tamamlandı.  Rekabet Kurulu, Folkart Yapı'nın Florya Gayrimenkul’ü 50 milyon 500 bin dolar bedelle satın alma girişimine onay verdi.

Onayın ardından gerekli ödemeler ve hisse devirleri gerçekleştirildi. Şimdiye kadar Egenin incisi İzmir’de hayata geçirdiği modern,  teknolojik, yenilikçi, estetik ve çevreci yaşam alanlarıyla sektörün öncü firmaları arasında bulunan Folkart, kentin merkezinde Körfez manzarasına sahip tam 4 milyar lira yatırım bedeliyle dikkat çeken yeni, iddialı karma bir proje için düğmeye bastı.

İKİ BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni aldıkları şirketin, Egenin incisi İzmir’in tam merkezindeki 44b bin 500 dönümlük arazisi üzerinde şehrin bugüne kadar hayata geçirilmiş en büyük gayrimenkul yatırımını yapacaklarını duyurdu. Mesut Sancak, “Yaptığımız yeni satın alma nedeniyle mutluyuz. Çünkü biz her ortamda yatırım yapmayı sürdürerek, İzmir’e ve yaşadığımız topluma katkı sağlamaya, sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Tam iki bin kişiye istihdam sağlayacak bu proje, 4 milyar liralık yatırım değeri taşıyacak.” şeklinde konuştu.

Folkart tan İzmir e 4 milyar TL lik yatırım!

‘KENTİN EN BÜYÜK GAYRİMENKUL YATIRIMI OLACAK’

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada, Folkart’ı ‘Hayat buna değer’ diyerek, 15 sene önce, ülkede sektörün liderliğini üstlenme planını kapsayan, önemli bir iddia ile kurduklarını; inşa ettikleri her yeni projede daha güzeline, daha iyisine, estetik açıdan en güzeline yöneldiklerini kaydetti. Sancak, şehrin en büyük gayrimenkul yatırımını hayata getirirken şehrin merkezinde yer alan  Körfez manzaralı bu özel alanda, ‘çok yönlü, çok işlevli, karma, yeşil alanların ön plana çıktığı, ülkeye örnek olacak, yenilikçi, mimari açıdan ustalığın zirvede olacağı’ çok özel bir proje hayata geçireceklerini kaydetti.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN MİMARLIK OFİSLERİ 

Mesut Sancak, ülkeden ve dünyadan başarılı, deneyimli, farklı, mimarlık ofislerini seçerek; yine o seçkin mimarlara proje çalışmalarını başlattıklarını, ayrıca oluşturmuş oldukları uzman kurulun desteğiyle, hazırlanan projeler arasından en ideal olanı seçeceklerini ve o projeyi inşa edeceklerini dile getirdi.

Mesut Sancak, Folkart’ın ‘iş geliştirme ve proje üretme’ye yönelik olarak attığı tüm adımlarında;  uzmanlığa saygıyı öne çıkaran, yenilikçi, rekabetçi, ustalıklı bir anlayışla; yaşanan tüm mimari süreçlerde ülkemize örnek olduğunu bildirdi. Mesut Sancak sözlerini şu şekilde tamamladı: “İzmir’in Konak İlçesi Yeni Kent Merkezi’nde satın aldığımız yeni arsamızda, Türkiye’ye örnek oluşturacak,  İzmir  ve İzmirliler’in güzelliğine layık, çok özel bir proje gerçekleştireceğiz.”
 

Web: https://folkart.com.tr/

Folkart Country Urla satışta!


Geri Dön