19 / 04 / 2024

Four Seasons Resorts and Private Residence projesi durduruldu!

Four Seasons Resorts and Private Residence projesi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dün Bodrum’da durdurduğu projelerden biri de Four Seasons Resorts and Private Residence projesi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaptığı incemelerden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada toplam bin 611 konut ve 4 otelin yer aldığı 8 projenin durdurulduğunu açıkladı.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, imar planlarına ve yapı ruhsatlarına aykırılıkları bulunan projelerin ünite adetini verip isimlerini paylaşmayan Bakan Kurum, “ Bu imara aykırılıkların giderilmesi için ilgili firmalara bir ay süre verilmiştir. Bu bir aylık süre içerisinde firmalarımız imara aykırılıkları giderecekler, gidermemeleri durumunda namı hesaplarına resen Bakanlık olarak, valilik, kaymakamlık eliyle de biz imara aykırılıkları gidereceğimizi buradan tüm vatandaşlarımıza iletmek isterim. Bu çerçevede 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8, 32 ve 42’inci maddeleri gereği durdurma, yıkım ve para cezası işlemleri verilmiş ve ilgililer hakkında da Türk Ceza Kanunu’nun 184’üncü maddesi gereği işlem yapılacak” diye konuştu.

Sözcü gazetesinin edindiği bilgiye göre durdurulan projelerden biri de Tay Group'un Four Seasons Resorts and Private Residence projesi. Tay Group'un Yalıçiftlik'te 1 milyon metrekarelik alana inşa edeceği Four Seasons Bodrum’un 2020 yılında açılması planlanıyordu. 1 milyar dolar yatırım değerine sahip projede 125 odalı otel ile 400 villa bulunacak.

 

Bodrum’da 8 projeye mühür!


Geri Dön