19 / 04 / 2024

Frank Hoogerbeets: İstanbul depremi büyüklüğü 7'yi veya 8'i bulabilir!

 Frank Hoogerbeets: İstanbul depremi büyüklüğü 7'yi veya 8'i bulabilir!

Deprem kahini olarak ünlenen Hollandalı Frank Hoogerbeets, Türkiye hakkında yaptığı uyarılarla dikkat çekti. . İstanbul ve İzmir'i deprem konusunda uyaran deprem kahini, "7'yi bulabilecek bir deprem o bölgede olursa buna kimse şaşırmasın" şeklinde konuştu...



Deprem kahini Frank Hoogerbeets 26 Eylül’de yaşanan 5.8’lik depremin İstanbul için öncü deprem olabileceğini belirtti. 5.8'lik depremin bölgede 6 ila 7 büyüklüğünde bir depremin habercisi olabileceği uyarısında bulundu.

Ay hareketlerine dikkat

Sabah'ta yer alan habere göre, Hoogerbeets, Ay hareketlerinin de deprem açısından dikkatli biçimde takip edilmesi gerektiğini aktardı..

 Frank Hoogerbeets: İstanbul depremi büyüklüğü 7 yi veya 8 i bulabilir!

7 büyüklüğünde depremler olabilir

Hoogerbeets, ''Dün baktığımızda 4.9 oldu bugün baktığımızda ise 5.7 şiddetinde oldu. Bu kesinlikle daha da şiddetlenecek gibi görünüyor. Bir açıdan baktığınızda gerçekten şanslı hissedebiliriz kendimizi, çünkü bu bizim için bir uyarı niteliğinde. Bunu söylemek oldukça güç. Belki önümüzde 6 veya 7 büyüklüğünde depremler olabilir. Ama bu 1 yıl da 10 yıl da alabilir.'' diye konuştu.

 Frank Hoogerbeets: İstanbul depremi büyüklüğü 7 yi veya 8 i bulabilir!

"Büyük bir deprem bekliyor"

Marmara Denizi'nde 20 yıldır küçük depremler yaşandığını vurgulayan Hoogerbeets, İstanbul'un Batı yakasında büyük bir deprem beklediğini belirterek, “Eğer İstanbuldaysanız, her an tetikte olun ve bir deprem planınız olsun.' dedi ve ekledi 'İstanbul gibi kritik bir bölgedeyseniz bu çok önemli. Marmara Bölgesinde her an gizli bir alarm durumu mevcut. Çünkü her an büyük bir deprem olabilir. Bunun herkes farkında. Bu deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir...Hatta en kötü senaryoya göre büyüklüğü 7'yi ve 8'i de bulabilir. Fakat son yaşanılan gibi küçük depremlerde olabilir.” dedi.
 


Geri Dön