26 / 04 / 2024

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa'da enerji fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle halkın talaşa ve katalitik sobalara yönelmesiyle odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselişe geçti. Fransa vatandaşları kışın enerji kıtlığı yaşanacak korkusuyla stok yapmaya başladı.



Avrupa’yı sarsan enerji krizi, insanları talaşa ve katalitik ısınma yöntemlerine geri döndürdü. Fransa borsasında odun ve talaş şirketlerinin hisselerinde yüzde 700 oranında bir artış göründü.

Fransız kanalı BFMTV'nin yayınladığı habere göre, yaklaşan kış öncesi gaz ve elektrikte yükselen fiyatlar, vatandaşları alternatif yakıtlara sevk etti.

Ukrayna-Rusya Savaşı ve Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz akışını kısıtlamasıyla birlikte Fransa'da elektrik ve doğal gaz fiyatları yükselişe gereken, halk ısınmada daha az maliyetli olduğu gerekçesiyle odun talaşına ve katalitik ısınma yöntemlerine yöneldi.

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Ayrıca son iki yıldır devam eden devletin yeşil yakıtı teşvik etmesi ve petrol ile kömür kazanlarının kurulumunun yasaklanması oduna rağbeti artıran başka bir neden oldu.

Talaşlı Isınma Ulusal Birliği Propellet elindeki verilere göre, 2020 ve 2021 yılları arasında talaş sobası satışları yüzde 41, talaş kazanı satışları ise yüzde 120 artış görüldü.

Talebin çoğalmasıyla birlikte talaş fiyatlarında da ton başına 300-400 avro arasında artış yaşandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön