19 / 04 / 2024

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa'da enerji fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle halkın talaşa ve katalitik sobalara yönelmesiyle odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselişe geçti. Fransa vatandaşları kışın enerji kıtlığı yaşanacak korkusuyla stok yapmaya başladı.



Odun ile talaş satışıyla tanınan meşhur Fransa merkezli bazı şirketlerin hisse değerleri borsada yüzde 700'lere erişen yükseliş yakaladı.

Fransa Yanıcı Madde, Yakıt ve Isıtma Federasyonu çok yakın bir zamanda ülkede ısınma seçeneği olarak odun talaşına yönelik yüksek bir talep yaşandığını açıklamıştı.

Taleplerin yüksek olması nedeniyle odunda büyük bir arz açığı yaşanırken enerji kıtlığı yaşanacak korkusu tüketicileri kış gelmeden odun stoku yapmaya sevk etti.

Öte yandan Fransız basını, Rus gazı kesintisi ve enerji kıtlığı nedeniyle ülkede 2023'ten itibaren saat/megavat bazında gösterge elektrik fiyatının 1075 avroyu bulacağını söyleyerek tarihi bir rekor kıracağını yazmıştı.

Fransa'da odun sobası ve palet sobası yakıtında artan kıtlık nedeniyle odun paletlerinin fiyatı yükseliyor, çünkü insanlar kışa erken hazırlanıyor ve daha fazla hane odun ve palet stokluyor.

Odun, talaş ve palet satıcıları, “Henüz tam bir kıtlık durumunda olmasak da, gerilim riski altında bir durum görüyoruz” diyerek mevcut durumu analiz ettiler.

TOGG'la ilgili flaş gelişme! Fabrika 29 Ekim'de açılıyor!

Çeşme Belediyesi Ilıca'da KDV'den muaf 7 arsa satacak!

50 MP’lik kamerasıyla Xiaomi Redmi 10 C Migroslar! 25 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön