25 / 04 / 2024

Fransa’da şatolar satışa çıkarıldı!

Fransa’da şatolar satışa çıkarıldı!

Fransa'da koronavirüs nedeniyle şato sahipleri çalıştırdıkları personelin işine son vermek ve hatta şatolarını satışa çıkarmak zorunda kaldı.



Fransa'da koronavirüs salgını nedeniyle şato sahipleri çalıştırdıkları personelin işine son vermek ve hatta şatolarını satışa çıkarmak zorunda kaldı.

The Telegraph’ın aktardığına göre, temel gelir kaynakları şatolarda gerçekleştirilen etkinlikler olan şato sahipleri, pandemi sebebiyle giderleri karşılayamaz hale gelerek personellerinin işine son vermek ve mülklerini satışa çıkarmak zorunda kaldı.

Uzmanların hesaplamalarına göre şato sahipleri, 2020 yılında gelirlerinin yüzde 40 ila 80’ini kaybedecek.

Le Parisien’e açıklamalar yapan sektör temsilcilerinden biri, “Açıkça itiraf etmek gerekir ki 2020 yılı, etkinlikler tarihinde beyaz bir nokta olarak kalacak. İnsanlar düzenlemeyi planladıkları partilerini ya iptal ediyor ya da 2021’e erteliyorlar. Şirketler bütçelerini kısıtlamaya gidiyor ve bu kısıtlamalarda etkinlikler ilk sırayı alıyor” diye konuştu.

2019 yılı sonunda yaklaşık olarak 1.500 şato hizmete sunulmuştu. Uzmanlar, sektörün pandemi öncesinde sıkıntılı bir süreç yaşadığını ve yeni krizle birlikte durumun daha da kötüleşmesinin şato sahiplerini mülklerini çok düşük fiyata satmaya zorladığını söylüyor.

Fransa ekonomisi yüzde 8 küçülecek!

Koronavirüs Fransa’da inşaat sektörünü vurdu!


Geri Dön