26 / 04 / 2024

Fransa'daki Verteuil Şatosu 25 milyon TL'ye satılıyor!

Fransa'daki Verteuil Şatosu 25 milyon TL'ye satılıyor!

Fransa'da 1000 yıldır La Rochefoucauld ailesine ait olan Verteuil Şatosu, maddi imkansızlıklar sebebiyle el değiştirmek için hazırlanıyor. Şato 25 milyon TL bedelle satılacak. 



11. yüzyılda Fransa’nın kuzeyindeki Charente bölgesinde yapılan Verteuil Şatosu, 1000 yıldır tek bir ailenin himayesi altında: La Rochefoucauld. Fakat bu durum kısa süre içerisinde değişecek.

Sözcü'de yer alan habere göre; Kont Sixte de La Rochefoucauld ve Kontes Ingrid de La Rochefoucauld, tarihi binayı satmaya karar verdi. Şatoyu almak isteyenlerin gözden çıkarması gereken tutar ise 2.8 milyon euro (25.6 milyon TL) olaral belirlendi.

ELDE TUTMAK ÇOK MALİYETLİ

The Times’ın haberine göre, aile mirası şatoyu ellerinde tutmak istediklerini fakat finansal olarak bunu yapacak güçleri kalmadığını dile getiren 64 yaşındaki Sixte de La Rochefoucauld, “Sağlığım kötüye gidiyor ve binayı elde tutmak inanılmaz bir paraya mal oluyor” dedi.

380 bin metrekarelik bir alanda yer alan şato, François de La Rochefoucauld’un 17. yüzyılda eserlerini yazdığı yer olarak biliniyor.

‘ANA KRALİÇE’NİN İSMİ VERİLDİ

Şatonun Birleşik Krallık’la da yakın bir bağı var. Yüzyıl Savaşları döneminde bina birçok kez İngiliz kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Şatodaki odalardan birinin ismi de İngiliz Kraliyet ailesiyle ilintili. Kraliçe Elizabeth’in annesi Elizabeth Bowes-Lyon’un 1980 yılında kalması sebebiyle odanın adı ‘Ana Kraliçe’ olarak değiştirildi.


Geri Dön