19 / 04 / 2024

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!



FRANSIZ BALKON NEDİR?

Fransız balkonu ve bu yapıları son yıllarda sıklıkla duymaktayız. Bu tarzdaki balkonlar, Paris'teki ve genel olarak Fransa’daki geleneksel mimari anlayışa göre tasarlanmıştır. Fransız mimarisini yansıttığı için de "Fransız balkon" olarak ifade edilmektedir.

Fransız balkonlar; standart balkonlardan farklılık göstermektedir ve bu tipteki balkonlar pencere önü bariyerleri olarak adlandırılır. Pencerelerin önündeki bariyerler dolayısıyla pencerelerin bütünüyle açılmasına olanak sağlayan Fransız balkonlar, genellikle temiz hava ve güneş ışığından faydalanmak evin içine bol ışık alması için tasarlanmıştır.

Fransız balkonlar bilinen balkon genişliğinde olmadıkları için masa ya da sandalye gibi aksesuarların içine konulması mümkün değildir. Fransız balkonlar, korkuluk tasarımları ile bilinmektedir. Krom, alüminyum ve ferforje gibi materyallerden üretilen korkuluk modelleri Fransız balkonlarda sıklıkla kullanılır. Ayrıca yapılardaki Fransız balkon ölçüleri tasarıma göre çeşitlilik gösterebilir. Standart bir ölçü bulunmaz.

FRANSIZ BALKON TEHLİKELİ Mİ?

Fransız cam balkonlar birkaç projelerde estetik düşünceler dikkate alınarak tasarlanıyor. Balkon yönetmeliğine uygun şekilde inşa edilmeyen balkonlar, can güvenliği bakımında tehlike saçmaktadır.Balkon yönetmeliğine göre; konsol şeklindeki balkonlar, kornişler ve çatı saçakları yalnızca kat döşemelerinin uzantısı olarak yapılacak ve serbest konsol uzunluğu 1.5 metreden çok olmayacaktır. Konsol şeklindeki merpenlerin konsol uzunluğu ise en çok 1.0 metre olacaktır. Bu madde kerpiç duvarlı binalar için bu yapılar pek tercih edilmez.

FRANSIZ BALKON TÜRKİYE’DE KULLANILIYOR MU?

Fransız balkon, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bazı eski yapılarda karşımıza çıkmaktadır. Fransız balkon, aslında boydan boya pencerelerin önünde karşımıza çıkar. Pencerelerin önündeki Fransız balkonlar ile Fransız cam olarak adlandırılan pencereleri de tamamen açabilir evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Kurban Bayramı’nda otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi yollar ücretsiz?

2022 Temmuz yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? Temmuz’da maaşlara zam yapılacak mı?

Ucuz araba modelleri ve fiyatları nelerdir? 500 bin TL’nin altında hangi araba modelleri var?


Geri Dön