24 / 04 / 2024

Alex'in Brezilya'daki villasına Elazığ'dan mermer!

Alex'in Brezilya'daki villasına Elazığ'dan mermer!

Fenerbahçe'den yeni ayrılan Alex De Souza'nın Brezilya'daki evine Elazığ'dan çıkarılan mermerler döşendi...



Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan Hazar Beji mermeri futbolcu Alex'in Brezilya'daki villasına döşendi.Konuyla ilgili açıklama, mermeri temin eden fabrikanın müdüründen geldi.Müdür Reşat Yazıcı, Alex'in villasına döşenen mermeri Brezilya'da müşterileri olan bir firma aracılığıyla gönderdiklerini söyledi.


Yazıcı, ''Özellikle Türkiye'de futbol oynadığı ve Alex gibi bir futbolcu olduğu için mermerin temin edilmesine büyük özen gösterildi'' dedi.


EDDIE MURPHY'NİN EVİNE 'VİŞNE ÇÜRÜĞÜ' MERMERİ!


Alacakaya'da üretilen Hazar Beji mermeri gibi dünyada ilgi gören bir diğer mermer de 'vişne çürüğü' olarak bilinen 'Elazığ Vişnesi', Çankaya Köşkü, kutsal topraklardaki Safa ve Merve Tepeleri, Beyaz Saray ile Dubai'deki 7 yıldızlı otel başta olmak dünyanın en seçkin yapılarını süslüyor. Elazığ vişnesi mermeri,son olarak ünlü Hollywood Yıldızı Edie Murphy'nin de evinde kullanıldı.


Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde rezervi bulunan vişne çürüğü mermerin, dünyada ve özellikle ABD'de popülerliğinin oldukça fazla olduğunu söyleyen Reşat Yazıcı şunları ekledi: ''Eddie Murphy'ye mimar gruplarının sunduğu taşların içinden Elazığ vişnesini seçmiş. Zaten rengi de bordo-beyaz. Çok cezbedici, can alıcı. Mimarların çok tercih ettiği, görenlerin de hayran kaldığı bir ürün. Murphy' de bu ürünü istemiş. O mimar grubu da ABD'deki büyük bir şirketle anlaşıp Türkiye ile bağlantıya geçti. O şekilde oraya da mermer sunduk.''



Geri Dön