26 / 04 / 2024

Fuzul Grup imece usulüyle konut satışı yapıyor!

Fuzul Grup imece usulüyle konut satışı yapıyor!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut satışında yeni bir model ortaya attıklarını belirterek, "İmece mantığıyla işleyen sistemde her ay toplanan ev parasıyla bir kişinin konutu oluyor" dedi.



Türkiye'de bankaların konut kredisine yönelik faiz oranlarının büyük oranda düşmesi satışları harekete geçirirken, firmalar da hayata geçirdikleri farklı yöntemlerle alternatif ödeme koşulları sunuyorlar. 


1993 yılından bu yana otomotivde uyguladığı ödeme sistemini sektörün hareketlenmesiyle gayrimenkule uyarlayan Fuzul Grubu da Fuzul Ev sistemiyle imece usülü ev sahibi yapma uygulamasını getirdi. 


AYLIK ÇEKİLİŞ YAPILIYOR 

Almak istedikleri konutları istedikleri projeden seçebiliyor. Sistemde öncelikle alınmak istenen konutun bedeli belirlenip, belirlenen bedel 40 aydan 120 aya kadar taksitlendirilip sisteme 'organizasyon' ücreti verilerek katılmıyor. Altın günü, imece mantığıyla işleyen sistemde, her ay toplanan ev parasıyla kişilerden biri konut sahibi oluyor. 


Fuzul Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Özünde yardımlaşma olan bu sistemle birlikte faiz ödemeden bütçelerine göre diledikleri yerden ev almalarını sağlıyoruz" diye konuştu. Akbal, sistemin borçlanmaya yönelik olduğu için BDDK gibi herhangi bir kurumun denetlemesine tabi olmadığını anlattı. Faizsiz konut alma üzerine sistem geliştiren Grup, bu sayede 40 ile 120 kişi arasında değişen gruplara her ay çekiliş ile ev teslimatı yapıyor. 


FuzulEv ile banka kredi faizinin yüksek geri ödemeleri olmaksızın konut edinme olanağını sağladıklarını anlatan Eyüp Akbal, bu sayede projeden veya kooperatiflerden doğan uzun teslim süre riskini barındırmadıklarını anlattı. 


Akbal, "Ayrıca müşterilerin ödeme güçlerine göre gruplar oluşturarak esnek bir konut edinme sistemi sunuyoruz. Kişi tapulu olmak şartı ile Türkiye'nin her hangi bir şehrinden kolayca konutunu alabiliyor" ifadelerini kullandı.


Habertürk


Geri Dön