25 / 04 / 2024

imece usulü konut

imece usulü konut

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut satışında yeni bir model ortaya attıklarını belirterek, "İmece mantığıyla işleyen sistemde her ay toplanan ev parasıyla bir kişinin konutu oluyor" dedi.

Kocaeli'de köy tesisleri imece usulü inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce köylerde ihtiyaç duyulan malzemelerin temini hızla sağlanırken, işçilik için imece usulü bir araya gelen köylüler ise yaşam alanlarını canlandıracak yapıları inşa ediyor.

Balıkesir Manyas bölge halkı imece usulüyle çok amaçlı salon yapıyor! 

Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı 345 nüfuslu kırsal Hamamlı Mahallesi sakinleri, düğün ve mevlit gibi organizasyonlarda kullanmak amacıyla 500 metrekarelik alanda salon inşa ediyor...

Sivaslı yaşlı çifte imece usulüyle ev yapıldı!

Sivas Suşehri'nde maddi durumu iyi olmayan yaşlı çifte devlet-vatandaş işbirliğinde yeni ev yapıldı. Yaşlı çift yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Turgutlu'da gönüllüler ihtiyaç sahiplerinin evlerini yenilediler! 

Manisa Turgutlu’da bir grup mahalleli, sosyal medyadan kurdukları grupla, evleri kötü durumdaki aileler için harekete geçti. Gönüllüler tarafından imece usulü yenilenen evler, yüzleri güldürdü.

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Kadıköy'de samandan hizmet binası!

Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor. Bu bina Türkiye'de ilk olarak imece usulü yapılıyor.

Bursa İnegöl'de imece usulüyle cami yapıldı!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçilikle geçinen mahalle sakinleri, hayvanını, ürününü satıp katkı sağlayarak ve imece usulüyle çalışarak cami inşa etti.

Giresun Sarayburnu Camii hizmete açıldı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi, 29 yılda her şeyiyle tamamlanmasının ardından ilk ramazanı icra ediyor.

Muğla Çandır Cami hizmete açıldı!

Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı'nın açıklaması Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, çökme tehlikesi nedeniyle 2 yıl önce yıkılarak yöre halkı tarafından imece usulü ile yeniden yapılan Çandır Camisi, hizmete girdi.

Çanakkale Gökçeada'da yollar imece usulüyle yapılıyor!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yollar adanın doğal taşlarıyla imece usulüyle yapılıyor. Yolların yapımında Gökçeada'nın doğal taşları kullanılırken, taş ustaları da bedelsiz olarak çalışıyor.

Giresun Sarayburnu Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.

Giresun Sarayburnu Camisi 29 yılda tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Sarayburnu Camisi, mimarisiyle dikkati çekiyor.

Aydın Koçarlı'da vatandaş bozuk yolları onarıyor!

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Kızılcabölük mahallesinde vatandaşlar, bozuk olan yollarına imece usulüyle parke taşı döşüyor. Kızılcabölük Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin katkılarıyla alınan parke taşlarını köylüler yola döşemeye başladı.

imece usulü konut Haberi

imece usulü konut

Türkiye'de bankaların konut kredisine yönelik faiz oranlarının büyük oranda düşmesi satışları harekete geçirirken, firmalar da hayata geçirdikleri farklı yöntemlerle alternatif ödeme koşulları sunuyorlar. 


1993 yılından bu yana otomotivde uyguladığı ödeme sistemini sektörün hareketlenmesiyle gayrimenkule uyarlayan Fuzul Grubu da Fuzul Ev sistemiyle imece usülü ev sahibi yapma uygulamasını getirdi. 


AYLIK ÇEKİLİŞ YAPILIYOR 

Almak istedikleri konutları istedikleri projeden seçebiliyor. Sistemde öncelikle alınmak istenen konutun bedeli belirlenip, belirlenen bedel 40 aydan 120 aya kadar taksitlendirilip sisteme 'organizasyon' ücreti verilerek katılmıyor. Altın günü, imece mantığıyla işleyen sistemde, her ay toplanan ev parasıyla kişilerden biri konut sahibi oluyor. 


Fuzul Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Özünde yardımlaşma olan bu sistemle birlikte faiz ödemeden bütçelerine göre diledikleri yerden ev almalarını sağlıyoruz" diye konuştu. Akbal, sistemin borçlanmaya yönelik olduğu için...