23 / 04 / 2024

Fuzul Grup konut satışında Türk Lirası dönemine geçti!

Fuzul Grup konut satışında Türk Lirası dönemine geçti!

Fuzul Grup, konut satışında tamamen Türk Lirası dönemine geçti. Yabancıya satışta bile doların kullanılmaması kararını aldı…



Piyasalarda doların ve euro’nun hızlı yükselişinin, reel ekonomiyi olumsuz etkilememesi için devletin aldığı önlemlere, özel sektör de destek olmaya başladı. 2017 yılında 2 bine yakın konut inşaasına başlayacak olan Fuzul Grup, yabancılara satışta dahi dolar kullanmama, TL ile konut satışı yapma kararı aldı.


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, “Bu yıl ülke olarak darbe girişimi, terör gibi konular da pek çok badire atlattık. Ülkenin iş adamları, yatırımcıları olarak Türkiye’nin geçtiği zorlu süreçte dahi yatırımlarımızdan vazgeçmeyi, durmayı, beklemeyi hiç düşünmedik. Çalışmaya, üretmeye, yeni projeler geliştirmeye konsantre olduk. Şimdi Türkiye’de ve tüm gelişen piyasalarda doların ülke para birimlerine göre hızlı bir yükselişine tanık oluyoruz. Devletimizin aldığı yüreklendirici tedbirler var. Özel sektörün de daha fazla adım atması gerekiyor. Biz Fuzul Grup olarak 2016 yılında yaptığımız yatırımların çok daha fazlasını 2017 yılında gerçekleştireceğiz. Yatırımlarımızı yaparken de ‘Türk Lirası’ dışında herhangi bir yabancı para birimi kullanmayacağız. Yabancıya konut satarken de dolar-euro’yu değil; Türk Lirasını kullanacağız” dedi. 


Fuzul Grup olarak Olimpa AVM’de de uzun yıllardan beri Türk Lirası ile kiralama yaptıklarını hatırlatan Akbal, yatırımcıları da TL ile borçlanmaya ve yatırım yapmaya davet ettiklerini belirtti. 


Fuzul Grup, 2017 yılında 2 bine yakın yeni konut inşa edecek ve Türkiye’ye 2 milyar TL’lik  yeni yatırım gerçekleştirecek.



Web: http://www.fuzul.com.tr/


Geri Dön