28 / 03 / 2024

Galata Kulesi'nin işletmesi İBB'den alınacak! 

Galata Kulesi'nin işletmesi İBB'den alınacak! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, işletme sözleşmesi dolan Galata Kulesi'nin işletmesinin İBB'den alınacağını belirtti. Galatapart ile ilgili de konuşan Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını belirtti...



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata kulesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, yeni proje ile Galata Kulesi'nin, işletme sözleşmesi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını, ismini de 'Beyoğlu Kültür Yolu' koyduklarını duyurdu.

Sputnik News'te yer alan habere göre, bu yol Galataport'tan başlayıp Galata Kulesi'ne gelecek. Kule işletmesi sözleşme süresi dolan İBB'den alınacak. İstanbul'un ilk meydanı olan Galata Kulesi etrafındaki alan da genişletilme yapılacak. Bunun için meydandaki büyük bina kamulaştırılacak. 

Kulenin karşısındaki yokuş, doğal akışında basamaklarla halka açık bir tiyatroya alanı haline gelecek. Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi gösterilerini sergileyecek. Devamında Beyoğlu Evlendirme Dairesi kültür sanat merkezine haline getirilecek. Altı tiyatro, üstü ise sinema yapılacak. 

Bakan Ersoy, Galataport'a ilk geminin 5 Nisan'da geleceğini, Eylül ayı itibarıyla liman dışındaki operasyonların da başlayacağını belirtti. 2021 itibarıyla Galataport'un bütün rezervasyonlarını dolduracağını ifade eden Ersoy, 2022'den sonra İstanbul'a ikinci bir portun gerekeceğine dikkat çekerek Yenikapı'daki port için ihalenin yapıldığını belirtti. 

Galata Kulesi nin işletmesi İBB den alınacak! 

İmamoğlu: Hoş bir model değil

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kentle ilgili karar alma yönteminde hoş bir model değil. İstanbul'da karar alacaklarsa biz bir telefon mesafesindeyiz" diye konuştu.

Galataport'un bölgesinde yatırımlar hızlandı!

Galataport'a ilk gemi Nisan'da yanaşacak! 

 

 


Geri Dön