26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: 160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin alınma çabasına kızgınım!

Ekrem İmamoğlu: 160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin alınma çabasına kızgınım!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ve Galata Kulesi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin ısrarla devletin başka bir kurumu tarafından alınma çabasına kızgınım" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlık koltuğunda tartışmalar ve gerginliklerle geçen 365 günün hesabını, 16 milyon İstanbulluyla paylaşan Ekrem İmamoğlu, kendisini en çok kızdıran olayı anlattı. 

İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ve Galata Kulesi tartışmalarına değindi. Sözcü'de yer alan habere göre; Ekrem İmamoğlu, 'Bir yıl boyunca çok sayıda tartışmanın ve polemiğin içinde kaldınız. İBB Başkanı olarak sizi en çok kızdıran olay hangisi oldu?' sorusunu şöyle cevapladı: 

"Sirkeci ve Haydarpaşa Garlarının kim olduğu belli olmayan birisine pas edilmesine, bizim hukuksuz şekilde ihaleden elenmemize çok kızmıştım. Hatta kızgınlığımın tarifi bile yok. Garın depo bölümlerinin topluma mal olacağı bir sürecin başlatılması yerine kim olduğu belli olmayan bir şahsa verilmesine, bu konuda çaba gösterilmesine hala katlanamıyorum. Hala çok kızgınım. .Bunun ikinci perdesi de var. Neredeyse 160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin ısrarla devletin başka bir kurumu tarafından alınma çabasına da kızgınım. Yangından mal kaçırır gibi sürecin işletilmesi yine çok kızdığım husulardan biri oldu. Halkla bir arada iş yapmayı becerebilme duygusu ile hareket ettiğiniz zaman, İstanbul ve Türkiye o kadar büyük sorunları bir anda çözebilir ki bu beceriyi göstermeyip elden alma gayreti beni çok ama çok kızdırıyor."

Kanal İstanbul tartışmaları en büyük hayal kırıklığımdır!

Sosyal konut üretirken depreme karşı tedbirli şehir olmayı hedefliyoruz!


Geri Dön