19 / 04 / 2024

Galataport ve Haliçport hızla bitecek!

Galataport ve Haliçport hızla bitecek!

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nun çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Yıldız, Haliç Port ve Galataport projelerinin hızla tamamlanacağını söyledi....



AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nun çehresini değiştirecek projeleri Yeni Şafak’a anlattı.

Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nda güçlü bir dayanışma ve irade örneği görüldüğünü söyleyerek, "Vakıf, dernek ve toplumun her kesimiyle bir araya gelerek çeşitli istişareler yapıyoruz. 31 Mart seçimlerinde bir oy için mücadele edeceğiz. Her zamankinden daha yüksek bir oy oranıyla burada başarılı olacağız. 1 Nisan sabahından itibaren gönül belediyeciliğini gerçekleştirmek istiyoruz. Beyoğlu her dönem üstüne katarak yol almış bir anlayışla vatandaşlara hizmet etti" ifadelerini kullandı. 

BUTİK BAHÇE MÜJDESİ

Yıldız, İstanbul’da konut yoğunluğunun en yoğun olduğu mekanlardan birinin Beyoğlu olduğunu dedi. Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi; "Tarihi bir ilçede ikamet etmekteyiz. Bu yoğunluğa rağmen halkımızın yeşil alan taleplerini de yerine getireceğiz. Ağaçlandırma ve peyzaj alanında çalışmalar yürüteceğiz. Bu kapsamda Kasımpaşa merkezine millet bahçesi planlıyoruz. Konuttan arındırılmış, yeşil alanı on kat daha artmış olan bir merkez haline gelecek. İlk hamlemiz millet bahçesi olacak. Halkımızın rahat edeceği büyüklü küçüklü butik bahçeler inşa edeceğiz. Gençlerimizle gidip oralara ağaç dikip yeşillendireceğiz"

Galataport ve Haliçport hızla bitecek!

OKMEYDANI YENİLENECEK

Yıldız, Okmeydanı’nda yenileme projesinin gündemde olduğunu söyledi. Yıldız, "Tapu verme sürecini hızlandıracağız. Mülkiyet sorunu da ortadan kalkacak. Hep birlikte daha güzel ve yaşanabilir bir anlayışla Okmeydanı’nı yenileme projesini hayata geçireceğiz. Semt sakinleriyle sürekli bir araya geliyoruz. Nasıl bir Okmeydanı hayal ettiklerini bizlere anlatıyor bizler de bu konuları dikkate alarak projelerimizi onların isteklerine göre şekillendiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

BEYOĞLU BİZİM EVİMİZ

Yıldız, siyasete Beyoğlu’nda adım attığını ifade ederek, "İlçemizden hiçbir zaman kopmadık. Beyoğlu bizim evimiz ve bu evi en iyi şekilde yönetmek boynumuzun borcudur. Beyoğlu AK Parti için de büyük bir öneme sahiptir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete başladığı ilk yer Beyoğlu’dur. Bu nedenle bizim için Beyoğlu’nun önemi ayrıdır. Burası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalesidir" şeklinde konuştu.

Yıldız, iki önemli projelerinin olduğunu söyledi. Yıldız, sözlerine şu şekilde devam etti; "Yeni dönemde Haliç Port ve Galata Port projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Galata Port Karaköy sahil kısmına, Haliç sahilini ilgilendiren kısım ise Haliç Port yapılacak. Burada büyük bir alandan söz ediyoruz aynı zamanda denizi de kullanmış olacağız. Kültür ve turizm alanında Beyoğlu’na yeni bir boyut kazandıracağız. Deniz turizminde kayık ve yelken sporlarının icra edilebileceği mekanlar haline gelecek. Böylece bölge halkına da ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda istihdam sağlanacaktır” dedi. Özellikle Kasımpaşa bölgesinde istihdama yönelik çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Yıldız, “Burada üç ana iş imkanı oluşturulacak. Cami altı Tersanesi, Askeri Dikimevi ve Haliç Tersanesi kapanınca istihdam eksikliği oluştu. Bu açığı kapamaya yönelik iş imkanı sunacak çalışmalar yapacağız. Dünya İstanbul ve Türkiye’yi Beyoğlu’ndan takip ediyor. İlçemizde ticaret yapan iş adamlarımızdan turizm yatırımları istiyoruz, bunun yanında ise istihdam yatırımına da kapı açmalarını talep ediyoruz. Böylece ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza da bir iş kapısı açılmış olacaktır"


Geri Dön