19 / 04 / 2024

Galatasaray, Silivri'de Fenerbahçe'ye komşu oluyor!

Galatasaray, Silivri'de Fenerbahçe'ye komşu oluyor!

Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri'de 3 binayı 30 yıllığına kiralayan Fenerbahçe'den sonra, Galatasaray da Florya arazisinin yerine gayrimenkul yatırımı yapmak için aynı ilçede alternatif arsa araştırıyor.



Fenerbahçe'nin mali kongresinde, Fenerbahçe Üniversitesi'nin Silivri'ye yapılacağı açıklanmıştı. Çalışmaya başlayan Fenerbahçe Üniversitesi Vakfı, Silivri Belediyesi'nin 3 önemli binasını bu iş için 30 yıllığına kiraladı. Selimpaşa'da bulunan eski belediye binasının yanı sıra, 3 tarihi bina Sarı-lacivertli kulübe tahsis edildi. Başkan Aziz Yıldırım da bu binalarda bizzat incelemelerde bulundu. Ayrıca ilçenin Alipaşa Mahallesi'nde bulunan 60 bin metrekare arazinin de üniversite için Fenerbahçe'ye verilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Üniversite için 115 dönümlük başka bir arazinin de teknopark türünde bir oluşum için verileceği öğrenildi. Bu arazi de üniversite projesinin hayata geçmesinin ardından verilecek.


GALATASARAY DA ARAZİLERİ İNCELİYOR

Mali sorunları çözmek için boğuşan Galatasaray da bir yandan gayrimenkullerini satmaya hazırlanırken, diğer yandan da yeni yatırımlar için arayışta. Emlak Konut Gayrimenkul'le Riva ve Florya arazisi için protokol yapan Sarı-kırmızılılar, bu arazilerin yerine yenisini koymak için Silivri'de çalışma yapıyor. Florya ve Riva'dan 508 milyon TL'lik bir gelir bekleyen Sarı-kırmızılılar, bu paranın bir miktarıyla yeni yatırımlarını Silivri'de yapmak için üç mahallede gayrimenkul araştırması yaptı.


ELİ SAĞLAM ÇIKACAKLAR!..

Eski yöneticilerden Refik Arkan AKŞAM'a şu açıklamayı yaptı: "Galatasaray'ın elinde bulunan mevcut Florya ve Riva arazilerine alternatif yer bakıyor. Şu anda bazı yöneticiler Silivri'ye giderek belirlenen arazileri incelemeye başladılar. Belirlenen Bazı ilçeler de var ama Silivri'nin gelişmeye müsait olması nedeniyle yöneticilerin Silivri'de karar kılacağını düşünüyorum. Silivri'deki araziler beğenilmezse alternatif olacak diğer ilçeler değerlendirilecek. Bir kere Galatasaray yönetimi kongre üyelerinin karşısına sağlam çıkmak istiyor."


Ünal Aysal'dan arazi satışının oylanacağı genel kurul öncesi uyarı!


Akşam 


Geri Dön