18 / 04 / 2024

Galeries Lafayette, Vadistanbul AVM ile Avrupa Yakası'na giriyor!

Galeries Lafayette, Vadistanbul AVM ile Avrupa Yakası'na giriyor!

450 ulaşılabilir ve lüks markasıyla ilki Emaar Square Mail ile Anadolu Yakası'nda açılan Fransa'nın dünyaca ünlü mağaza zinciri Galeries Lafayette, Vadistanbul AVM ile Eylül 2018'de Avrupa Yakası'na da giriş yapmaya hazırlanıyor...



124 yıl önce kurulan Fransa’nın dünyaca ünlü markası Galeries Lafayette, turistik gezi ya da alışveriş için Paris’i tercih eden ziyaretçilerin listesinde yer alan olmazsa olmaz uğrak noktalarından biri. İçeri girer girmez süslemedeki detaylar ve meşhur cam kubbesi ile Galeries Lafayette, alışveriş alanından çok bir opera salonunu anımsatıyor. Birbirinden değişik binlerce markayı içerisinde bulabileceğiniz Galeries Lafayette Türkiye pazarına ise Demsa Group işbirliğiyle girdi. Fransa’da 56 mağazası bulunan mağaza zincirinin yurtdışında ise İstanbul dışında Berlin, Pekin, Jakarta ve Dubai’de mağazaları yer alıyor.

Fortune Türkiye'den Begüm Nur Alkış'ın haberine göre; İstanbul Ayazağa’da Artaş, Evyap ve İnvest İnşaat ortaklığıyla ve 2,5 milyar dolar yatırımla hayata geçirilen Vadistanbul projesinde, Galeries Lafayette ilk kez Vadistanbul AVM ile Avrupa Yakası’na giriş yapmaya hazırlanıyor. Tamamlanması ile birlikte toplam 10 bin metrekarelik alanda hizmet verecek Galeries Lafayette,450 ulaşılabilir ve lüks markayı bir arada sunacak.

Avrupa Yakası’nın ilk Galeries Lafayette ile ilgili Vadistanbul AVM Genel Müdürü Özgen Özyurt, “Türk pazarına ilk kez giren marka şu an için yok ama müşterinin talep ve ihtiyaçlarına göre gelecek markalar olabilir. Galeries Lafayette, 10 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’deki en büyük mağaza olacak” diyor.

Vadistanbul projesinin çevresindeki altyapı yatırımları için toplam 138 milyon TL harcandı. Yapılan altyapı harcamalarının 65 milyon TL’lik kısmım ise “Havaray” oluşturuyor. Özyurt, “Bölgede böyle büyük bir yatırım yapınca, 100 bin nüfusun yaşayacağı bir yerde altyapı sorunlarım da çözmemiz gerekiyordu. Bölgedeki altyapı ve üstyapı maliyetlerini biz üstlendik” diyor. Seyrantepe metrosundan Vadistanbul AVM’nin içerisine kadar havadan giden raylı sistem ulaşımı kolaylaştırıyor.

Özyurt ayrıca Vadistanbul AVM’nin 350 bin metrekarelik otoparkı ile Atatürk Havalimam’ndan sonra Türkiye’nin ikinci büyük otoparkı olduğuna dikkat çekiyor. Vadistanbul, sadece temizlik, güvenlik ve aydınlatma için aylık yaklaşık 2 milyon TL ödüyor. Şu an toplam 200 mağazası bulunan Vadistanbul’da yılsonuna kadar bu sayının 250’ye çıkması bekleniyor.

Aynı zamanda engelli çocuklarında gelip eğlenebileceği, engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan özel bir oyun parkı da gelecek planları arasında yer alıyor. 


Geri Dön