24 / 04 / 2024

Gayrettepe-Bağcılar Metrosu bu yıl açılıyor!

Gayrettepe-Bağcılar Metrosu bu yıl açılıyor!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gayrettepe-Bağcılar Metrosu'nun bu yıl hizmete açılacağı bilgisini verdi. Aydın, ''Yapımı hızla devam ediyor ve artık sonlara doğru geliniyor'' açıklamasında bulundu.



Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ulaşım alanında yapılan yatırımlarla ilçenin çağ atladığını açıkladı. Aydın, raylı sistem yatırımları sayesinde vatandaşların daha hızlı, daha güvenli ve daha konforlu ulaşım imkanına sahip olacağını söyledi.

 

Gayrettepe-Bağcılar Metrosu bu yıl açılıyor!

 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Gayrettepe-Bağcılar metrosunun önemli bir kısmının ilçeden geçtiğini vurgulayan Başkan Aydın, "Şu an yapımı hızla devam ediyor ve artık sonlara doğru geliniyor. Büyükşehir belediyemiz bu yıl sonu itibarıyla inşallah hizmete açmayı düşünüyor ve açıldığında, Taksim-Şişli-Mecidiyeköy-Kağıthane yönlerine yolcularımız metroyla çok rahat gidebilecek. Bu yatırımlardan biri Kabataş-Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı. Bu hat Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metro hattı olacak. Alibeyköy, Akşemsettin, Veysel Karani ve Yeşilpınar'ın da aralarında bulunduğu 18 durak yer alacak. Alibeyköy istasyonunda Eminönü- Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattı, Mecidiyeköy istasyonunda Yenikapı-Hacıosman metro hattı ve metrobüs işletmesi, Karadeniz Mahallesi istasyonunda Topkapı-Mescidi Selam tramvay hattı, Mahmutbey istasyonunda Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı ile entegrasyon sağlanacak" şeklinde konuştu.


Geri Dön