26 / 04 / 2024

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020'de açılacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020 yılı ilk yarısında sistemini hizmete alacaklarını söyledi.




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla ilgili "Dünyanın en büyük taşınma işlemini başardık" dedi

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Turhan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Dünya havacılık tarihinin en büyük taşınmasını gerçekleştirdik diyebiliriz. Saat 10.00 itibarıyla yüzde 97'si tamamlandı. 20 yıl boyunca İstanbul Havalimanı'na kara yolu ulaşımında bir sıkıntı olmayacak. 

METRO HATTI ÇALIŞMASI

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020 yılı ilk yarısında sistemini hizmete alacağız. Toplamda 32 kilometre uzunluğunda bir metro hattı seyahat süresi de yarım saatten az olacak. 

"GECİKME VE RÖTAR OLMAYACAK"

Gecikme ve rötar sorunu, sorunun kaynağıyla da alakalı. İstanbul Havalimanı'nın kapasite şartları sebebiyle herhangi bir rötar yaşanmayacak. İstanbul Havalimanı yüksek kapasiteli bir alt yapıya sahip. Eski havalimanımızdaki saatlik iniş-kalkış kapasitesi 70'ti burada şuandaki kapasite 80. Önümüzdeki yıl üçüncü pisti açtığımızda saatlik kapasite 120'ye çıkacak. Pisti gelecek yıl mart ayında açmayı hedefliyoruz.

HAVALİMANINA ULAŞIM

İstanbul Havalimanı'ndan faydalanacak yolcular için evi ile uçağa biniş süresinde yolcularımız devamlı bilgilendirilecek. İGA tarafından bilgilendirilecek. Siz örneğin Taksim'de oturuyorsunuz. Taksim'den havalimanına kaç saatte ulaşabileceğiniz bilgilendirilecek. Bizim ulaşımla ilgili yol kapasitelerinden bahsederken izleyicilerimizin bilgi edinmek istedikleri araçlar konusunda da bilgilendirmemiz gerekiyor. Havaist, İstanbul'da 20 noktadan havalimanına 2300 adet sorti yapacak. 90 bin kişiyi günde taşıyabilecek. İETT otobüsleri de belirli merkezlerden yeni havalimanına toplu taşıma hizmeti yapacak.

 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı nereden geçecek?

İstanbul Havalimanı nerede, nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı’nda ilk uçuş heyecanı!


Geri Dön