26 / 04 / 2024

Gayrimenkul eksperliği nedir?

Gayrimenkul eksperliği nedir?

Gayrimenkul eksperliği nedir?: Bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin ve ya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapacak gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından istihdam edilen kişilere deniyor...




Gayrimenkul eksperliği nedir?


Gayrimenkul değerlemesi, bir varlığın veya gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların belli bir tarihteki muhtemel değerinin bağımsız ve tarafsız olarak takdir edilmesine deniyor.


Gayrimenkul eksperliği nedir?


Bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapacak gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından istihdam edilen veya değerleme şirketleri ile sözleşme imzalamak suretiyle değerleme hizmeti veren ve Kurulun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kendilerine Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı verilen kişilere deniyor. Gayrimenkul eksperliği nedir? sorusunu yanıtladıktan sonra gelelim kimlerin gayrimenkul eksperi olabileceğine:


Kimler gayrimenkul eksperi olabilir?


Gayrimenkul eksperi, bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapacak olan, gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından istihdam edilen, şirketin faaliyet konusunu yakından ilgilendiren şehir ve bölge planlama, mühendislik, işletme-ekonomi, mimarlık, peyzaj mimarlığı gibi alanlarda asgari 4 yıllık üniversite mezunu olan kişiler oluyor.



Ekspertiz ne iş yapar?
Gayrimenkul değerleme tebliği!
Ekspertiz raporu nereden alınır?





Geri Dön