29 / 03 / 2024

Gayrimenkul fiyatları düşüyor mu? Bakanlığın çalışması tam gaz devam ediyor

Gayrimenkul fiyatları düşüyor mu? Bakanlığın çalışması tam gaz devam ediyor

Konutta fırsatçılık yaparak suni fiyat artışlarıyla piyasayı manipüle edenlere yönelik başlatılan çalışmaya emlakçılardan tepki geldi. İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan, satıcıdan gelen fiyat artışı talebini emlakçının yapmak zorunda olduğunu belirtti.



Gayrimenkul fiyatları düşüyor mu? Bakanlığın çalışması tam gaz devam ediyor

“FİYATLAR NE KADAR DÜŞECEK BİLMİYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan, uygulamanın kayıtdışı ile mücadele kapsamında olduğuna işaret etti.

Özcan açıklamasında, “Ancak fiyatları ne kadar düşüreceğini bilmiyoruz. Yükselen fiyatları iki noktada değerlendirmek gerekiyor. Satılık piyasasında reel anlamda bir düşüş olabileceğini, fiyatları her ne kadar maliyetler ve finansman belli etse de aslolan satın alma gücüdür ve insanların satın alma gücü de çok düştü. Kiralık emlaklarda ise kapsamlı bir konut politikası olmadan bir düşüş beklemiyorum. Cadı avı yapar gibi emlak sitelerinde, web sayfalarında incelemeler yapılmamalı. Fiyat artışlarındaki sorumluluk emlakçılara yüklenmemeli.” ifadelerini kullandı.

“SATICIDAN GELEN FİYAT ARTIŞ TALEBİNİ EMLAKÇI YAPMAK ZORUNDA”

Emlakçılar arasında fiyatları suni şekilde yüksek tutma konusunda bir çeteleşme olup olmadığına yönelik iddiaları da değerlendiren Özcan, "Ne idüğü belirsiz insanların yaptığı manipülasyonlar emlakçılara mal edilemez. Ancak satıcıdan gelen fiyat artış talebini emlakçı yapmak zorunda. Zaten zor portföy bulunan bir ortamda emlakçının böyle bir lüksü yok.” dedi.

Polisiye yöntemlerin çözüm getirmeyeceğini savunan Özcan, “Devletimiz bu konuda kalıcı bir konut politikası üretirse fiyatlar düşer.” değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonla mücadelede önemli adım! Yüzde 75'ini devlet karşılayacak

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

Kripto varlıklardaki sert düşüş yavaşladı mı? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar? İşte 30 Ağustos 2022 fiyatları…


Geri Dön