19 / 04 / 2024

Gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisi azaldı!

Gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisi azaldı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2017 yılı 4. çeyrek dönem sonuçları açıklandı. Gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2017 yılı 4. çeyrekte, yüze 21 azalarak 86.0 (Kısmen Kötümser) olarak ölçüldü.



Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2017 yılı 4. çeyrek dönem sonuçları açıklandı. Verilere göre, önümüzdeki üç aylık dönemde gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisi azaldı. 

 

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi değeri, 2017 yılı 4. çeyrek döneminde yüzde 21 azalarak 86 (Kısmen Kötümser) olarak ölçüldü. REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi değeri ise, geçen çeyrek döneme göre yüzde 12 azalarak 92 (Kısmen Kötümser) olarak ölçüldü.


REIDIN CEO'su Kerim Bertrand, Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2017 yılı 4. çeyrek dönem sonuçlarını değerlendirdi. Bertrand, "Son dönem çeyrek raporlarını incelediğimizde, 4. çeyrek döneminde 86 olarak ölçülen Güven Endeksi’nin, son bir yılın ortalaması 92.6’nın altında kaldığını görüyoruz. Endeks değerinin 100’ün üzerinde çıkmasının sektöre duyulan güvenin olumlu olarak değerlendirildiği Güven Endeksi’nde 6.6 puanlık bir gerileme daha söz konusu. Aynı dönem 92 olarak ölçülen Fiyat Beklenti Endeksi ise son bir yılın ortalaması 92.8’in çok az altında kaldı. ‘Kısmen İyimser’den ‘Kısmen Kötümser’e gerileyen Endekslere göre, önümüzdeki üç aylık dönemde gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisinin azaldığını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. 

 


Geri Dön