23 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışları noterlerde gerçekleşecek!

Gayrimenkul satışları noterlerde gerçekleşecek!

Noterliklerle ilgili işlemleri artırıcı kalemler üzerinde çalıştıklarını söyleyen  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satışlarının gündemde olan konular arasında bulunduğunu belirtti.



Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterliklerle ilgili işlemleri artırıcı kalemler üzerinde çalışıldığını dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklama yapan Gül, bazı delil tespiti ve çekişmesiz yargısal işlemler ile gayrimenkul satışlarının gündemde olan konular arasında yer aldığını belirtti.

5 Mayıs Türkiye Noterler Günü dolayısıyla  Ankara  54. Noterini ziyaret eden Gül, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Nöbetçi noterlik hizmetinin vatandaşlara kolaylık sağladığını söyleyen Gül, bu uygulamanın, hafta sonu ekonomisiyle ilgili önemli bir imkan sunduğunu söyledi.

Gayrimenkul satışları noterlerde gerçekleşecek!

Adalet Bakanı Gül, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Yurt dışındaki işlemlerin anında görülmesi, ülke içinde farklı noterlikler arasında ağların oluşturulması vatandaşlarımıza yönelik sunduğumuz hizmetler ve kolaylıklar. Şimdi noterliklerle ilgili işlemleri daha da artırıcı kalemleri çalışıyoruz. Noterlerin yapabileceği işler açısından, bazı delil tespiti ve çekişmesiz yargısal işlemlerin verilmesi de dahil gündemimizde olanlar arasında. Gayrimenkul satışlarının noterlerde yapılması önem verdiğimiz bir konu."

"Güvenli ödeme sistemi dolandırıcılıkların önüne geçti"

Ankara 54. Noteri Handan Baykam ise pandemi çerçevesinde belirlenen tedbirlere uyularak, vatandaşlara hizmet vermeyi sürdüklerini söyledi. Noterliklerdeki yeni uygulamalar için Adalet Bakanı Gül'e teşekkür eden Baykam, Noterlik Kanunu, gayrimenkullerin devri ve tespit işlemleriyle ilgili önemli çalışmalar yapıldığını dile getirdi.
 

Noterde yapılmayan gayrimenkul satışı geçerli mi?


Geri Dön