28 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü Ortadoğu pazarına girecek!

Gayrimenkul sektörü Ortadoğu pazarına girecek!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, BUİLDEAST ve Gayrimenkul fuarlarını değerlendirdi. Çeliktürk, fuarların Ortadoğu pazarı için iyi bir başlangıç olduğunu dile getirdi.



İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nı ve aynı zamanlarda düzenlenen Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı'nı değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilk kez düzenlenen fuarın temel amaçlarına ulaştığını söyleyen Çeliktürk, "Fuarı düzenlemekteki temel amaçlarımızdan birisi Ortadoğu pazarı idi. En uzun yolun ilk adımla başlayacağını düşünürsek, biz de Ortadoğu pazarlarında yer alabilmek için önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. Fuar bu anlamda iyi bir başlangıç oldu" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen fuarlarla sektörün canlandığını dile getiren İMO Şube Başkanı Çeliktürk, "Bilindiği gibi piyasalarda psikolojik anlamda bir olumsuzluk var. Temel amaçlarımızdan biri de fuarın inşaat sektörü için bir moral buluşması olması ve piyasalara bir hareketlilik kazandırmasıydı. Bu açıdan bakıldığında da amacımıza ulaştığımızı söyleyebiliriz. Fuar gerek müteahhit gerekse de malzeme satıcıları için kötü havanın dağıtılması ve insanların işine yoğunlaşmasını sağlaması açısından faydalı geçti. Bir moral oldu" dedi.

Fuarın inşaat mühendislerinin mesleki ve teknik konulardaki eğitimine destek sağladığını belirten Çeliktürk, "Dört günlük fuar boyunca dört önemli seminer düzenledik. Meslektaşlarımız uzmanlık alanları ile ilgili seminerlerde bilgilerini güncelledi, yeni bilgiler edindi. Yani hem fuar hem de eğitim çalışmalarını gerçekleştirmiş olduk. Bu açıdan da fuarımızın önemli yararları oldu" şeklinde konuştu.


Geri Dön