20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönüşümü!

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönüşümü!

Kovid-19 sebebiyle gayrimenkul ve mobilya alanlarında da önemli dönüşümler yaşanıyor. Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, evlerde ve ev tasarımlarında öne çıkan değişiklikleri açıkladı...



Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, koronavirüs salgını sonrası sağlık hassasiyetinin yoğun olduğu okul, otel, AVM ve hastane gibi alanlarda yenileme çalışmalarında artış yaşandığını, son dönemde geliştirdikleri antimikrobiyal ürünlere bu gibi yerlerden ciddi talep geldiğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uytun, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgınının, gayrimenkul ve mobilya alanlarında da önemli dönüşümlere sebep olduğunu dile getirdi.

Salgının bir yandan toplum sağlığını tehdit ettiğini, diğer yandan da sosyal hayatları yeniden şekillendirdiğini dile getiren Uytun, bu dönemde iş yapış ve benzeri alanlarda yaşanan değişiklikleri anlattı. 

Uytun, salgınla birlikte evde geçirilen vaktin hayli arttığına vurgu yaparak, bu durumun evi yeniden keşfetmek ve evin eksiklerine odaklanmak için kişiye bir fırsat tanıdığını da belirtti. 

Bu dönemde yaptıkları araştırmalara göre, özellikle banyolar, giyinme alanları ve mutfaklarda ciddi düzenleme talepleri aldıklarına dikkat çeken Uytun, şöyle konuştu: 

"Bu alanlarda evlerinde yeniden düzenleme yapanların oranı yüzde 80'in üzerinde. Farklı yaşam alanlarına göre bu oran farklılık gösteriyor. Söz konusu salgın sürecinin yakın gelecekte de tamamen sona ermesi öngörülmüyor. Bu da evlerimizin maksimum verimlilikte kullanılmasını zorunlu kılıyor. Hafele olarak bu alanda geliştirdiğimiz kiler sistemleri, çekmece ve dolap içi düzenleyiciler gibi çözümlere olan talep ciddi oranda arttı. Yakın gelecekte hayatımızı şekillendirecek bireyselleşme ve uzaktan sosyalleşme gibi kavramlarla bu ilginin daha da artacağını söyleyebiliriz."

- "Okul, hastane ve AVM'lerden ciddi talep alıyoruz"

Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Uytun, salgınla birlikte sadece evlerde değil restoran, okul, AVM ve otellerde de ciddi bir tadilat sürecine girildiğini belirtti ve şunları kaydetti:

"Eskiden daha çok Ramazan aylarında gördüğümüz tadilat dönemi şimdi salgınla birlikte biraz daha erken başladı. Bunun yanında salgın süreci özellikle sağlık hassasiyeti yüksek ürün ve materyallere de ilgiyi artırmış durumda. Bu dönemde geliştirdiğimiz antimikrobiyal ürünlere özellikle büyük okul, otel, AVM ve hastane zincirlerinden ciddi talep var. Antimikrobiyal ürünlerimizle pazarda ciddi bir fark oluşturduk. Bu ürün grubumuzda bakır alaşımlı antimikrobiyal ve bakteri öldürücü özelliğe sahip bir metal kullanıyoruz."

- "Küçük evleri daha işlevsel hale getiriyoruz"

Hilmi Uytun, Hafele Türkiye olarak daha önce geliştirdikleri Hafele Concept modelinin salgın sonrası dönemde çok daha büyük ilgi göreceğine dikkat çekerek, bu projeyle düşük bir maliyetle eve büyük konfor kattıklarını dile getirdi. 

Bu sistemle 40 metrekarelik bir evde, 74 metrekarelik kullanım alanı oluşturabildiklerini belirten Uytun, küçük evleri daha işlevsel hale getirdiklerini, aynı metrekarenin, rahat bir şekilde hem ev hem ofis şeklinde kullanabildiğini vurguladı.

Uytun, konutların içinde yapılacak yenilemelerin satış hızını ciddi şekilde artırdığına vurgu yaparak, "Kiraya sunulan evlerde 3 kira bedeli; satışa sunulan evlerde ise istenen bedelin yüzde 3'ü ev yenilemeye ayrıldığında bu dairelerin yüzde 70-80 oranında daha hızlı kiralandığını ya da satıldığını gözlemliyoruz" dedi.

Koronavirüs sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Türk mimarlardan şehirlerde değişim önerisi!


Geri Dön