24 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.



Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Haziran tarihinde başlatılan düşük faizli konut kredisi uygulamasının inşaat sektörü açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Çalkaya'nın haberine göre, kredi faiz oranlarının düşmesiyle gayrimenkule talebin yoğunlaştığını belirten Taylan, ayda 5 kişinin bakmak istediği bir gayrimenkulü şu anda günde 10 kişinin görmek istediğini dile getirdi.

Taylan, artan taleple gayrimenkul fiyatlarında da bir miktar yükselme olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bizim en büyük sıkıntımız, gayrimenkul fiyatlarının sürekli değişiyor olması. Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor. Alıcılar da bu durumun sorumlusu olarak emlakçıları görüyor ki bu, meslektaşlarımı üzüyor."

"Stoklar bitince yeni inşaatlar başlayacak"

Piyasanın dengelenme sürecinde olduğunu belirten Taylan, fiyatlarda gerileme beklemediğini de belirtti.

Taylan, talep artışıyla stokların tükenmeye başladığını söyleyerek, "Bu stoklar bitince yeni inşaatlar başlayacak. Yeni inşaatlar daha yüksek maliyetlerden yapılacağı için fiyatların da bir miktar daha yüksek olacağını düşünüyorum." dedi.

İnşaat sektöründe oluşan hareketliliğin başka sektörleri de etkilediğini dile getiren Taylan, yeni inşaatların başlamasının daha büyük bir hareketliliği beraberinde getireceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemindeki normalleşme süreci kapsamında devreye alınan düşük maliyetli konut kredisinde başvuru sayısının 133 bini geçtiğini, 101 binin üzerinde vatandaşa yaklaşık 25 milyar liranın üzerinde kaynak tahsis edildiğini belirtmişti.

 

Faiz indirimiyle konut satışları katlandı!


Geri Dön