26 / 04 / 2024

Gayrimenkul tercihleri koronavirüsle değişecek!

Gayrimenkul tercihleri koronavirüsle değişecek!

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul tercihlerinin kotornavirüsle değişeceğini vurguladı. Akbalık, konut tipi tercihlerinin yön değiştireceğini söyledi...



Gayrimenkul, turizm, tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şimdi her şeye format atmanın zamanı olduğuna dikkat çekerek, eski anlayışların tamamen değiştiğini ve yeni bir döneme girildiğini belirtti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; son üç yıldır gayrimenkulde sorunlar olduğunu, bundan sonraki dönemde neler olacağını kestirmenin ise zor olduğuna vurgu yapan Akbalık, koronavirüs sebebiyle sektörün bir yol ayrımında olduğunu, bu yıl gayrimenkul alanında yatırım yapılamayacağını ifade etti.

Akbalık, korona sebebiyle artık balkonu olmayan, camı açılmayan, merkezi sistemle çalışan, 1+1 konutların, küçük metrekareli evlerin, rezidansların tercih edilebilirliğinin düşeceğini belirterek, “Tüketicinin tercihi değişecek bu çok net. Normal koşullarda insanlar ev alırken fiyatına, semtine dikkat ediyordu. Şimdi konut tercihlerinde ilk sıralara Covid-19 kriteri de girecek” dedi. Fiyatlarının da düşebileceğini anlatan Akbalık, “Özak olarak 15 Mart’tan itibaren tüm işletmelerimizi kapattık. Bazı şirketlerimiz için kısa çalışma ödeneğine başvurduk ama sonuçlanmadı. Turizmde artık insanlar kalabalığın daha az olduğu yerleri seçecektir” diye konuştu.

Bu yıl balkonlu bahçeli konutlara talep artacak!

 


Geri Dön