26 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımı için harekete geçilmeli!

Gayrimenkul yatırımı için harekete geçilmeli!

Maliyetin çok üstünde fiyatlardan konut satışı yapan ancak 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan belirsizlikte stokları şişen müteahhitler, 1 Kasım'ın ardından spekülatif haberlerle piyasayı hareketlendirmeye çalışıyor.



Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor. Maliyetinin oldukça üstünde bedellerle satışa sunulan evleri, 'piyasayı düşürmemek' amacıyla satmayan ve ellerinde yüksek miktarda birikmiş konut stoku bulunan firmalar, spekülatif haberlerle piyasayı hareketlendirmeye çalışıyor. 


ZAM YAPMAYI PLANLIYORUZ 

Özellikle siyasi istikrarsızlık ve artan faiz oranları nedeniyle son 5-6 aydır konut satışlarında belirgin bir azalma yaşandığını, bu yüzden maliyetlerin artmasının ve döviz kurunun yükselmesinin henüz ev fiyatlarına zam olarak yansımadığını savunan müteahhitler, 1 Kasım seçimlerinin rüzgarını da arkasına alarak, piyasayı 'fahiş' olarak tanımlanan ev fiyatlarına çekmeye çalışıyor. Müteahhitler, "Son iki haftadır ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz" ifadesiyle 1 Kasım seçimleri işaret ederek, "Yatırım yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış var. Ancak 2016 yılının başında yüzde onluk bir artış yapmayı da planlıyoruz" şeklinde haberlerle ellerindeki konut stokunu daha önceden belirledikleri yüksek fiyatlardan eritmeye çalışıyor. 


Afyon Kurtuluş Gazetesi


Geri Dön