19 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımı milyonerlerin gözdesi!

Gayrimenkul yatırımı milyonerlerin gözdesi!

Gayrimenkul yatırımları yüzde 27’yle zengin yatırımcıların en büyük portföy tercihi. Tiger 21’ın Kurucusu ve Başkanı Michael Sonnenfeldt, gayrimenkul yatırımına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Hisse senetlerinin nasıl değerlendiği hakkındaki tahminler yapılmaya devam edilse de dolar milyonerlerinin neredeyse üçte ikisi borsanın 2021'i daha da yüksek seviyede kapatacağını öngörüyor.

Bloomberg’te yer alan habere göre; ortalamada 100 milyon doların üzerinde servete sahip olan girişimcilerin, yatırımcıların ve yöneticilerin oluşturduğu iş ağı olan Tiger 21 üyeleri portföylerinin ortalama yüzde 22’sini halka açık hisse senetlerinde kullanıyor. Zenginler kulübü her üç ayda bir 850 üyenin portföyündeki varlık tahsislerini duyuruyor.

Gayrimenkul yatırımı milyonerlerin gözdesi!

Milyonerlerin gayrimenkul tercihi

Gayrimenkul yatırımları yüzde 27’yle zengin yatırımcıların en büyük portföy tercihi olmayı sürdürüyor. Tiger 21’ın Kurucusu ve Başkanı Michael Sonnenfeldt, Tiger 21 üyelerinin Kovid-19 dönemiyle beraber "gayrimenkulde neyin sonsuza dek değiştiğini, neyin geçici olarak değiştiğini ve neyin hızlı bir şekilde geri döneceğini" anlamaya çalıştıklarına dikkat çekti. 

Sonnenfeldt, endüstriyel gayrimenkullerin özellikle internet dağıtım zincirinin belkemiği olan dağıtım merkezlerine olan yatırımların yükek oranda artış gösterdiğini vurguladı. Tiger 21 Başkanı limitli hizmet sunan otelleri dönüştürmek de dahil olmak üzere işgücü konaklama alanındaki yatırımların da popüler hale geldiğini söyledi. Bu alanların şehir çevresinde bahçesi olan apartmanlara dönüştürülmesiyle kiracılardan yıllık yaklaşık 50 bin dolarlık gelir elde edilebiliyor. 

Sonnenfeldt, "Sektörlerin yeni bölgelere taşınmasıyla, çalıştıracakları işçiler için yeterli konuta sahip olmaları da kritik önem taşıyor" diye konuştu. 

Gayrimenkul yatırımı milyonerlerin gözdesi!

Gayrimenkul yatırımları üzerine uzun bir geçmişi ve tecrübesi bulunan Sonnenfeldt, New York'taki gayrimenkul piyasasının muhtemelen 1970’lerdeki finansal krizden çok daha büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Başarılı yatırımcı, “20 ila 30 yıllık bir görüşünüz varsa, piyasaya tek bir açıdan bakabilirsiniz. Ancak bugün satın alıp ve beş yıl içerisinde değer kazandırmasını bekliyorsanız, bu beş yıl öncesine göre çok farklı bir hesaplama gerektirecektir” açıklamasında bulundu.

Yabancılar 2020'de Türkiye'den 47 bin 369 gayrimenkul aldı!

Konut iyi bir yatırım mı?

Milyoner sayılarına Kovid-19 dopingi!


Geri Dön