20 / 04 / 2024

Milyoner sayılarına Kovid-19 dopingi!

Milyoner sayılarına Kovid-19 dopingi!

Geçen sene Kovid-19 sürecinde kısa çalışmaya geçen, işsiz kalan yoksul kesimlere 34.3 milyar TL destek yapılırken, milyonerlerin bankadaki parası 410 milyar TL arttı.



Koronavirüs salgını sağlığımızla birlikte gelir dağılımının da dengesini değiştirdi. Kovid-19 salgını döneminde milyonlarca insan yoksullaştı milyonerlerin geliri katlanarak yükseldi. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Çalışma Bakanlığı verileri üzerinden yaptığı araştırmada, salgının yaşandığı geçen yılın mart ayından aralık ayına kadar olan dönemde milyonerlerin bankalardaki parası 410 milyar TL yükseldi. 

Milyoner sayılarına Kovid-19 dopingi!

FAKİR DAHA DA FAKİRLEŞTİ

Veli Ağbaba, Türkiye'de 2020 Mart ayından itibaren etkisini gösteren pandeminin zaten var olan sosyal eşitsizliklerin daha da derinleşmesine de sebep olduğuna dikkat çekti. Ağbaba, “Pandemi döneminde çalışanlar daha da yoksullaşırken zenginler daha fazla zenginleşti. Yoksulun sofradaki ekmeği küçülürken zenginlerin bankadaki parası büyüdü. Sosyal devlet ne yazık ki pandemi döneminde de yoksulluk artışına çare olamadı” diye konuştu. 

Milyoner sayılarına Kovid-19 dopingi!

62 BİN PANDEMİ MİLYONERİMİZ OLDU

Geçen yıl salgının patlak verdiği mart ayında yılın sonuna kadar olan 9 aylık salgın sürecinde bankalarda 1 milyon TL ve üzerinde parası olan milyonerin hem sayıları hem de varlıkları katlandı. 

BDDK verilerine göre, pandeminin henüz yeni başladığı mart ayında Türkiye'de 246 bin 136 milyoner varken Aralık ayı sonunda milyoner sayısı 308 bin 278 kişi oldu. Böylece koronavirüs salgını döneminde milyonerler kulübüne 62 bin 142 yeni milyoner eklendi.

Milyoner hesaplarına yüzde 1.5 vergi önerisi!


Geri Dön