18 / 04 / 2024

Gayrimenkulde 2016'nın 2. çeyreği iyi geçecek!

Gayrimenkulde 2016'nın 2. çeyreği iyi geçecek!

Cityscape’in Türkiye’deki ilk fuarı gayrimenkul sektörüne hareketlilik getirdi. IPM Invest'in sahibi Kaan Borucuoğlu Cityscape Turkey 2016'yı değerlendirdi.



Abu Dhabi, Katar ve Dubai'de yıllardır organize edilen Cityscape’in Türkiye’deki ilk fuarı  gayrimenkul sektörüne hareketlilik getirdi. IPM Invest'in sahibi Kaan Borucuoğlu Cityscape Turkey 2016'yı değerlendirdi. İşte o değerlendirme...


"Cityscape global anlamda gayrimenkul sektörünün çok önemli bir fuarı. Dubai menşeli bir fuar olması sebebiyle de çok popüler.  Abu Dhabi, Katar, Suudi Arabistan, Mısır gibi ülkelerde yıllardır organize ediliyordu. Türkiye'de ilk kez düzenleniyor. Aslında bizim sektör olarak beklentimiz bu fuarın daha önce planlanmasıydı, bu seneye nasip oldu. Fakat öyle bir dönemde yapıldı ki global olarak başta Türkiye olmak üzere çok sorunlu bir süreçten geçiyoruz. Yaşanan olaylar yatırımcıyı ürkütüyor." 


1-) Gayrimenkul yatırımcısı neye bakar?

Gayrimenkul yatırımcısı yatırımını en güvenli yerde ve kendini en rahat hissettiği yerde yapmak ister.  Yatırımcının 2 amacı vardır; Mevcut yatırımı korumak ve bu yatırımdan para kazanmak. Yatırımcı her zaman bunları sağlayabileceği ülkeleri seçer ve orada yatırım yapar. 


2-) Fuara katılım oranı nasıl? 

Fuara katılım oranı çok yüksek değil, bizim beklentimiz bu katılımın iki katıydı. Ben burada daha çok körfez kökenli yatırımcıyı ve büyük yatırımcıları görmek isterdim. Hiç mi yok, evet var ama neticede beklentimiz bunun en az 2 katıydı. 


3-) Peki katılım neden düşük?

Cityscape 2016 için yeterinde tanıtım yapılamadığını düşünüyorum. Biz sektörün aracı kurumlarını temsil ediyoruz. Aracı kurumlar müşterilerle daha haşır neşir yapılardır. Biz müşterilerin hangi otellerde kaldığını, nerelerde konakladığını biliriz. Dolayısıyla bu müşterilerin kaldığı otellerde bu fuarın tanıtımı yapılsaydı, katılım çok daha yüksek olabilirdi.


4-) Cityscape Turkey 2017 için hazırlıklar ne zaman başlamalı?

Cityscape Turkey 2017 için hazırlıklar hemen başlamalı. Önümüzdeki yıl fuarın çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum. 2017 için yapılan çalışmalarla bu eksiklikler giderilecek. Türkiye'deki fuar bundan bir yada iki sene sonra Dubai'dekiyle eş değer olacak.


5-) Gayrimenkul'de 2016 nasıl geçecek? 

Olumsuz koşullar Körfez yatırımcısının iştahını kırdı,şu an Körfez yatırımcısı beklemede. Biz bütün olumsuz koşullara rağmen Arap yatırımcının gayrimenkul almaya devam edeceğini düşünüyoruz, çünkü güven çok yüksek. Körfez yatırımcısı hala Türkiye'deki gayrimenkul yatırımını ilk sırada bir yatırım aracı olarak görüyor. Beklemede olan yatırımcı 2016'nın 2. çeyreğinde harekete geçecek, bu da gayrimenkulde 2016'nın 2. çeyreğinin iyi geçeceğinin göstergesi.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön