28 / 03 / 2024

Gayrimenkulde ev alma yurt al dönemi başladı!

Gayrimenkulde ev alma yurt al dönemi başladı!

ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Student Residence projesiyle gayrimenkulde “ev alma yurt al Dönemini” başlattı.



Erkanlı Grup, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Student Residence projesiyle gayrimenkulde “ev alma yurt al Dönemini” başlattı. 


126 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen projeye, mevcut yurt açığının kapatılmasına katkıda bulunacak ve yurtların niteliğini yükseltecek örnek bir proje gözüyle bakılıyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, Kocaeli,  İzmir  ve Düzce gibi büyük kentlerin yanısıra, yurt dışında Dubai, Katar, Arap coğrafyası, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa’dan talep alan Erkanlı Grup, daha birçok bölgede ihtiyaca yönelik yeni öğrenci evi yatırımları geliştirmeye devam edecek.

 

Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında ilk sırada yer alan gayrimenkul sektöründe, giderek artan rekabet nedeniyle yeni yatırım enstrümanlarına ihtiyaç duyuluyor. Bu kapsamda ihtiyaca yönelik gayrimenkul geliştirme projelerine odaklanarak bu ihtiyaca cevap verirken sektöre de ilkleri kazandırıyor.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle Sakarya’da Univa Student Residence adıyla öğrenci evi projesini başlatan Erkanlı Grup, mevcut yurt açığının kapatılmasına ve niteliğinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla bu projenin devamını getirerek, sektörde “ev alma yurt al” dönemi başlattı. 

 

Türkiye’de bir ilk olan projenin, yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çektiğini vurgulayan Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, “Univa Öğrenci Evleri projesi, üniversite öğrencileri için yurt imkanı sağlayarak ihtiyacı gidermesinin yanında; gayrimenkulun değerinin artması ve  düzenli kira geliri ile sekiz yıl gibi kısa bir dönemde kendi kendini amorti etmesiyle fark yaratıyor’’dedi. Hızlı bir gelişim süreci içerisinde olan gayrimenkul sektörüne yeni enstürmanlar kazandırmak gerektiğinin altını çizen Erkanlı, projenin çıkış noktasına ilişkin şu açıklamada bulundu:  “Yaptığımız araştırmada Türkiye’de yüksek öğretime kayıtlı 5,5 milyon öğrenci olduğunu, 4 yıllık üniversitelerde okuyan öğrenci sayısının ise 3 milyonu bulduğunu,  ancak yurtların toplam kapasitesinin 415 bin yatak ile sınırlı kaldığını ve mevcut yurtlarında tasarımının, imkanlarının günümüz öğrencisi için yetersiz olduğunu gördük. Bu bize yurtların kapasitelerinin ve niteliklerinin öğrencilere yetmediğini gösterdi. Bu gerçekten yola çıkarak ABD’nin öğrenci evleri konusunda lider firması olan Asset Campus Housing ile yapılan işbirliğiyle bu alana yatırım yapmayı planladık. Bu sayede sektörde ‘’ev alma yurtal dönemini’’ başlattık.’’

 

Talepte Türkiye rekoru

Türkiye’nin İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir ve Düzce gibi büyük kentlerinin yanı sıra, yurtdışından Dubai, Katar, Arap coğrafyası, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa’dan da ciddi bir ön talep aldıklarını ifade eden Erkanlı, “bir proje için yurtdışından en çok talep alma bağlamında Türkiye de bir rekor. Özellikle Amerika ve İngiltere deki öğrenci evlerine yatırım yapanlara   yüksek kazanç elde ettirmesi sebebiyle yabancılar bu sistemi iyi biliyorlar. ABD’li ortağımızın uluslararası bir marka oluşu, yabancıların projeye olan talebini daha fazla arttırıyor. Öğrencilerin kalacağı yerler ile öğrenci sayısı konusunda ciddi bir açık var. Bu boşluğu doldurmak için yeni yatırım planı yaptık. Ayrıca kampüs şeklinde tasarlanmış yenilikçi tasarımıyla öğrencilerin tüm ihtiyacını karşılamaya yönelik projeye, Sakarya ile başlamış olup İstanbul,Kocaeli, Düzce ,Ankara gibi şehirlerde devam edeceğiz” diye bilgi verdi. 

 

 

126 milyon TL’lik yatırım

Proje kapsamında 29 bin m2 arsa üzerinde, 60 bin m2’lik inşaat alanına sahip projede,126 milyon TL’lik yatırımla 45 m2 den oluşan öğrenci evleri yapılacak. 123 bin 500 TL’den satılan öğrenci evleri için peşin alımın yanı sıra firma bünyesinde de vadelendirme yapılabilmektedir. 2 binin üzerinde öğrencinin kalabileceği öngörülen proje, Sakarya Üniversite’sinin hemen yanı başında bulunuyor. Projenin 2018 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor. 

 

İşletmesini Asset Campus ile yapacak

Sakarya’da 123 bin 500 TL’den öğrenci evi yatırımı yapan yatırımcı, 15 yıl boyunca evlerin işletmesini Erkanlı Grup ve Asset Campus’a teslim edecek. 2018’nin son çeyreğinde yatırımın faaliyete geçmesiyle her ay düzenli kira almaya başlayacak.45 m2 ölçüsünde üç kişinin kalacağı odaların, öğrenci başına minimum 700 lira olarak ücretlendirilmesi planlanıyor. Böylece toplam 2 bin 100 lira kira elde edilmesi sağlanacak. Toplam gelirin yüzde 40’ı işletme giderleri için kesilecek ve yatırımcıya aylık bin 260 lira net gelir getirecek. Proje tamamlanıncaya kadar konut değerinin lansman fiyatına oranla ortalama yüzde 50 artması öngörülüyor. Böylece 15 yılda kiraların da yıllara göre arttığı düşünülünce yatırımın geri dönüş süresinin sekiz yılın altına inmesi bekleniyor.




Geri Dön