28 / 03 / 2024

Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılması düzenlenen Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor..



Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu tarafından gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılması amacıyla mentor-menti programı başlatılıyor. 

 

Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programına iş hayatında 5-10 yıl arası tecrübesi olan sektörde kariyerini geliştirmek isteyen ve mesleğe ara verip tekrar dönmek isteyen kadınlar başvurulabilecek. Ayrıca sektörde kendi işini kurmak isteyen kadın çalışanlar da programa başvuruda bulunabilecek.


Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu, eektör çalışanı kadınların sesi olmak üzere yola çıktıklarını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

 

 "Gayrimenkulde Kadın Araştırması’nı yaptırmamızdaki amaç, gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarımızın profilini çizmek, sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek ve yol haritamızı çıkarmaktı. Artık kadınlarımızın neye ihtiyaçları olduğunu biliyoruz: Onlar sektöre liderlik etmeye hazırlar. Biz de platform üyesi iş kadınları olarak üzerimize düşen bu sorumluluğu, onlara kendi deneyimlerimizi aktaracağımız bir Mentorluk Programı başlatarak yerine getirmeye başlıyoruz. Aynı zamanda, sektörümüzde faliyet gösteren şirketlerin üst yönetiminde kadın sayısını ve etkinliğini arttırmayı hedefleyen ‘Yönetim Kurulunda Kadın’; sektörün diğer paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmayı hedefleyen ‘Dış İlişkiler’ gibi çalışma gruplarımız da projeler üretmek için yoğun bir hazırlık içerisindeler. Kadınlarımız iş dünyasında daha fazla söz sahibi olmalı. Gelişen, büyüyen Türkiyemizde, kadın yöneticilerin sayısının çok daha fazla olması gerekiyor."

 

Sektörde kadın istihdamının arttırılması amaçlanıyor

Menti başvuruları 23 Ekim – 3 Kasım 2017 tarihleri arasında https://www.dijitmo.net/form/ adresi üzerinden yapılabiliyor. Başvurular değerlendirildikten sonra seçilen menti adayları, 6 ay süre ile devam edecek programa katılmaya hak kazanmış olacak.

 

Sektörde çalışan kadınların varlığını ve etkinliğini arttırmayı amaçlayan programda kadınların çeşitli iş ortamlarında daha yoğun temsil edilmeleri ve kendi hayatlarının liderleri olmalarını destek olmak da hedefleniyor.


 


Geri Dön