20 / 04 / 2024

Gayrimenkuldeki teşvikler artırılacak!

Gayrimenkuldeki teşvikler artırılacak!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yabancıya özel teşvik modelinin uygulanabileceğini belirtti. Uygulama, gayrimenkulde verilen teşvikleri artıracak.



Yabancı yatırımların girişiminde bu yıl önemli bir artış bekleyen hükümet, gayrimenkulde verdiği teşvikleri farklı alanlarda da artırma sinyali verdi. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yatırıma özel teşvik modelinin Türkiye için faydalı olacağını söyledi.


Bu modelle teşviklerde nokta atışı yapılabileceğine vurgu yapan Ermut, “Teşvikleri genele yayarak gereğinden fazla kaynağın da boşa gitmesinin önüne geçilir. Teşvik katma değer yaratan ve ülkenin ekonomisine fayda sağlayan yatırımlara özel olarak uygulanır” dedi. Geçen yıl çekilen yatırımların yüzde 56'snın darbe girişiminin yaşandığı temmuz ayından sonra geldiğine de vurgu yapıldı. Ermut, 2017'nin çok pozitif geçeceğine ve Türkiye'ye geçen yıldan daha fazla doğrudan yatırım geleceğine inandığını söyledi.


Arda Ermut, 2017'nin çok pozitif geçeceğine ve Türkiye'ye geçen yıldan daha fazla doğrudan yatırım geleceğine inandığını belirterek, “2015'teki seviyeleri yeniden yakalarsak ve Türkiye'nin yıllık doğrudan yatırım ortalamasını 17-18 milyar dolara doğru çekersek ondan sonra bunun üstüne çıkmamız daha kolay olur” dedi.


YABANCININ İŞTAHI AZALMADI

Ermut, uluslararası yatırımcıların Türkiye'nin Almanya ve Hollanda ile yaşadığı gerilime ilişkin ise, “Yatırımcı işine bakıyor. Bu nedenle geçici durumlar, siyasi tartışmalar, hatta döviz iniş çıkışları bile bu yatırım kararlarını kısmen etkilese de tamamen etkilemiyor. Türkiye'yi radarına koyduysa iki ay erteliyor, üç ay öne alıyor ama bir şekilde geliyor” ifadelerini kullandı.



Yeni Şafak


Geri Dön