25 / 04 / 2024

Gazi Çelik: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Gazi Çelik: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, inşaat malzemelerine yaklaşık yüzde 30 zam geldiğini belirterek, “Gayrimenkul satanlar piyasanın durgunluğundan zamların yansıtmadı. Gayrimenkul alacaklar bu süreci iyi değerlendirsin” dedi.



Döviz ve altın fiyatlarının artması, erken seçim ve siyasi belirsizliğin sürmesinden dolayı gayrimenkul satışlarında durgunluk yaşanıyor. Vatandaşlar yatırım yapmak için seçim sonrasını bekliyor. Bu süreçte banka faizlerinin de yükselmesi satışları durma noktasına getirdi. Ancak Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, vatandaşları uyararak, gayrimenkul almak için iyi bir zaman olduğunu söyledi. Konut satışlarında sıkıntı yaşadıklarını belirten Çelik, “Bunun sebepleri var. Bunun sebeplerin en başında dövizin ve altının yükselmesidir. Bizim sektörümüz de bir belirsizlik olduğu zaman durur. Bir siyasi belirsizliğin olması buna neden oluyor. Vatandaşlar ne olup biteceğine yönelik bir beklenti içine girdi. Seçimlerin arifesindeyiz. Seçimlerden sonra istikrarlı bir şekilde işlerin açılacağını düşünüyoruz” dedi.


“İNŞAAT MALZEMELERİNE YÜZDE 30 ZAM GELDİ”

Döviz ve altında yaşanan yükselişin inşaat malzemelerine de yansıdığını sözlerine ekleyen Çelik, konuyla ilgili şunları söyledi:“Maliyetlerine yüzde 30 bir artış geldi, ancak şuanda ev fiyatlarına yansımadı. Demir, çimentoya, işçi ücretlerine inşaata yönelik akla ne geliyorsa hepsine zam geldi. Ancak şuanda satılacak olan gayrimenkul değerlerine bu zamlar yansıtılmadı. Burada gayrimenkul ihtiyacı olanlar bu süreci değerlendirerek alsınlar. İlerleyen dönemde bu fiyatlara bulmaları zorlaşacaktır. Satışların durgun olmasından dolayı fiyatlar artmadı. Bundan dolayı almanın tam zamanı. Banka faizlerinin çok fazla düşeceğini tahmin etmiyorum.”


Anadolu Gazetesi


Geri Dön