25 / 04 / 2024

Gazi Üniversitesi otoparksız kaldı!

Gazi Üniversitesi otoparksız kaldı!

Gazi Üniversitesi Hastanesi, yargıya taşınan otopark mücadelesini kaybetti. Hastane yönetimi, Başkentlilere, "Bahçede park edecek yer yok, alternatif park yeri bulun" uyarısında bulundu



Hastane bahçesinde bulunan ve Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan otopark alanı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından yıllık 13 bin 876 TL'ye Büyükşehir Belediyesi'ne kiralandı. Üniversite, aylık 300 bin, yıllık 3.5 milyon TL gelir elde edilen otoparkı yıllık 50 bin TL'ye kiralamak için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu ancak olumsuz yanıt aldı. Otopark, Büyükşehir Belediyesi tarafından imar değişikliği yapılarak Emek Yunus Emre Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne kiralandı. Otopark alanı, imar değişikliğiyle, "dini tesis alanı" olarak belirlendi. Belediye Meclisi kararı ile imar planına "yer altı çok katlı otoparkı yapılabilir" maddesi de eklendi.

 

ÜNİVERSİTE KARŞI ÇIKTI

Üniversite yönetimi, dernekle görüşerek hastane bahçesinde cami yapılmasının uygun olmayacağını belirtti. TMMOB Mimarlar Odası, imar planı değişikliğine 2012 yılında dava açtı. 2 yıl süren davada  Ankara  6. îdare Mahkemesi, 24 Nisan 2014'te yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Kararın temyiz aşamasında Danıştay, mahkeme kararını bozdu.

 

PARK EDECEK YERİMİZ YOK

Kararla ilgili üniversite yönetimi şu açıklamayı yaptı: "Gelinen bu aşamada otopark olarak kullanılan ağaçlık alana Emek Yunus Emre Cami Yaptırma ve Yaşatma Demeği tarafından cami ve çok katlı otopark yapılması konusunda hukuki süreç bitmiştir. 

Hastane girişini de içine alan büyük bir inşaata 1 -2 hafta içerisinde başlanması kuvvetle muhtemeldir. Söz konusu demek inşaatlan nedeni ile Üniversitemiz hastanesi bahçesinde araçların park edilebileceği bir otopark alanının bulunamayacağı ihtimaline karşı Üniversitemiz hastanesine gelecek kişilerin ve burayı kullanan personelimizin şimdiden bu konu ile ilgili alternatif park alanlan konusunda tedbirli olması gerektiği kamuoyuna duyurulur.


Habertürk Ankara 


Geri Dön