19 / 04 / 2024

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alacak!

Gaziantep'te Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle Büyükşehir Belediyesi kentte ISO 50001 belgesi alan ilk kamu kurumu olacak.



Büyükşehir Belediyesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almak için çalışma başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle Büyükşehir Belediyesi kentte ISO 50001 belgesi alan ilk kamu kurumu olacak.


İpekyolu Kalkınma Ajansından alınan teknik destekle düzenlenen eğitimlerle, ISO 50001 belgelendirme sürecine ilk adımı atan Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurulan enerji takımıyla, enerji tüketimlerinin düzenli izlenmesi ve takip edilmesi, kayıt altına alınması, tüketimi azaltmak için tasarruf yöntemlerinin araştırılması sağlanacak.


Kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, enerji tüketimini yönetmesi ve enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin sağlanması esasına dayanan sertifika, belediyenin, enerji maliyetlerini azaltıp, sera gazı emisyonlarını düşürmesinin yanı sıra, üçüncü taraf bir kuruluştan belgelendirilme ile sürdürülebilir çevre katılımını gösterecek.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, enerji yönetimi konusunda 5 Organize Sanayi Bölgesi'ne sahip kentte birçok firmaya ve enerji tüketimi yüksek olan binalara, bu çalışma ile örnek olmayı hedefliyor.

AA


Geri Dön