23 / 04 / 2024

Gaziantep OSB yatırıma doymuyor!

Gaziantep OSB yatırıma doymuyor!

Gaziantep’te 130 bin kişiye istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesi, 5’inci kısmın da faaliyete girmesiyle birlikte istihdam sayısını 200 bine çıkaracak.



Gaziantep’te 130 bin kişiye istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesi, 5’inci kısmın da faaliyete girmesiyle birlikte istihdam sayısını 200 bine çıkaracak.


Anadolu Kaplanları'nın memleketi Gaziantep, binlerce kişiye yeni iş kapısı açacak. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Deniz Köken, Türkiye'nin en büyük üretim merkezlerinden olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin bu yıl önemli ölçüde tamamlanacak olan 5'inci kısmının da faaliyete girmesiyle 70 bin kişiye daha istihdam olanağı sağlayacağını söyledi. Köken, 4 ayrı bölgede faaliyet gösteren OSB'de halen 130 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.


200 BİN İSTİHDAM

Gaziantep'in, sanayi ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri bulunduğuna dikkat çeken Köken, "Coğrafi konumu bakımından bölgeler arasında bir köprü gibi duran Gaziantep her şeyden önce OSB'si ile bir ticaret merkezidir. 5 bölgeden oluşan bu ticaret merkezinde halen 130 bin işçi çalışmakta ve 5. bölgenin de tam olarak faaliyete geçmesiyle çalışan işçi sayısının 200 bine ulaşması hedeflenmektedir" dedi. 43 milyon metrekarelik alandaki Gaziantep OSB'de aylık 350 milyon kilovat saat elektrik, 600 bin ton su ve 35 milyon metreküp doğal gaz tüketildiğini belirten Köken, "940 olan faaliyetteki firma sayımız, 5'inci bölgedeki firmaların tamamının faaliyete geçmesi ile birlikte bin 500'e ulaşacak. Rakamlar işlerin iyi gittiğini gösteriyor. Ama dışarıdan savaş varmış gibi Gaziantep yanlış tanıtılıyor, bunun önüne geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.


"HIZLI BÜYÜYORUZ"

Gaziantep'in Türkiye'nin iki katı hızla büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Deniz Köken şöyle konuştu: Son 10 yılda tüm koşullara rağmen ihracatımız hep arttı. Bu hızlı büyümeye ayak uydurabilecek yapıda şekillenmiş bir sanayi vizyonumuz var. Ar-Ge'ye önem veriyoruz.


Sabah


Geri Dön