19 / 04 / 2024

Gaziantep Savaş Müzesi genişletiliyor!

Gaziantep Savaş Müzesi genişletiliyor!

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. Ayrıca müzenin altında ikinci mağarayı da açacak...




Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. 


Şehreküstü bölgesinde bulunan Gaziantep Savaş Müzesi ile ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi yoğun ilgiden dolayı oldukça fazla ziyaretçi alıyor. Bu nedenle hem müzemizin genişletilmesi hem de yeniden restore edilmesi noktasında çalışmalara başladık. İlk olarak müzemizin bitişiğindeki binanın kamulaştırmasını yaptık. Şimdi ön taraftaki dükkanları yıkıyoruz. Binanın restoresini tamamlayarak savaş müzemizi genişleteceğiz. Bu çalışmamıza ek olarak savaş müzemiz altında bulunan ikinci mağaramızı da ziyaretçilere açacağız. Amacımız dünyaya örnek olan Gaziantep savunmasının destansı öyküsünü daha geniş kitleler tarafından görünmesini, bilinmesini sağlamaktır.” dedi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön