26 / 04 / 2024

gaziantep savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı

gaziantep savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. Ayrıca müzenin altında ikinci mağarayı da açacak...

Merkez Bankası bankalara savaş mı ilan etti? Bankacılıkta kriz riski var mı?

Ekonomi Gazetecisi Erdal Sağlam hazırladığı video yayında gündemi ve finans piyasalarını değerlendirerek, bankaların Bakan Nureddin Nebati ile görüşerek "sistemik risk" uyarısında bulunduklarını söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşı MIPIM’i nasıl etkiledi?

Türkiye’nin 150’den fazla sektör profesyoneli ile temsil edildiği ve merakla beklenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan fuarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Arslan'ın o açıklamaları...

Kripto savaşı mı geliyor? Bitcoin süper silah oldu!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açtığı için pek çok şirket gibi Binance'den yaptırım uygulanması istenmişti fakat Binance'ın buna olumlu yaklaşmaması beraberinde yeni kripto savaşlarını getiriyor olabilir mi?

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Kripto para piyasasının ve özellikle lider Bitcoin’in hızlı yükselişinin ardında Ukrayna-Rusya savaşı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…

Türkiye, kripto paraya kapılarını kapattı mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili tartışmalar bitmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kripto paralarla ilgili olarak ‘Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var’ sözleri yeni bir tartışma başlattı. Peki Türkiye, kripto paraya kapılarını kapattı mı?

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'ta tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı devam ediyor. Müze'nin 25 Aralık'a yetiştirilmesi planlanıyor...

Vakıf GYO, Iconova Gaziantep'te hasılat paylaşımı sözleşmesi imzaladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Iconova Gaziantep projesinde mülkiyet edinme gayesi olmaksızın yatırım yapılması amacıyla, 3 yıl süreli hasılat paylaşımlı ortak girişim sözleşmesi imzaladı.

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'a yetişecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi’ni 25 Aralık'a yetiştirecek.

Gaziantep Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu.

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Gaziantep Zooloji Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji Müzesi Gaziantepli vatandaşların hizmetine açıldı.

gaziantep savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı Haberi

gaziantep savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı


Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. 


Şehreküstü bölgesinde bulunan Gaziantep Savaş Müzesi ile ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi yoğun ilgiden dolayı oldukça fazla ziyaretçi alıyor. Bu nedenle hem müzemizin genişletilmesi hem de yeniden restore edilmesi noktasında çalışmalara başladık. İlk olarak müzemizin bitişiğindeki binanın kamulaştırmasını yaptık. Şimdi ön taraftaki dükkanları yıkıyoruz. Binanın restoresini tamamlayarak savaş müzemizi genişleteceğiz. Bu çalışmamıza ek olarak savaş müzemiz altında bulunan ikinci mağaramızı da ziyaretçilere açacağız. Amacımız dünyaya örnek olan Gaziantep savunmasının destansı öyküsünü daha geniş kitleler tarafından görünmesini, bilinmesini sağlamaktır.” dedi.


Zaman...