29 / 03 / 2024

Kripto savaşı mı geliyor? Bitcoin süper silah oldu!

Kripto savaşı mı geliyor? Bitcoin süper silah oldu!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açtığı için pek çok şirket gibi Binance'den yaptırım uygulanması istenmişti fakat Binance'ın buna olumlu yaklaşmaması beraberinde yeni kripto savaşlarını getiriyor olabilir mi?



Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasıyla beraber yaşanan sıkıntılar bir süredir sürerken Batı'dan pek çok yaptırım geldi. Twitter, Facebook, TikTok, Microsoft hatta Reddit bile Rusya'ya yönelik yaptırım uyguladı. Yaşananların sonrası Ukrayna Binance'den Rusya'ya yönelik işlemleri kapatmasını istemişti ancak Binance ise bu talebe olumsuz dönüş yapmıştı, bu şekilde Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı başlatmasıyla kripto paralarda da bir savaş başladoı denebilir.

Teknolojiokucom'da yer alan habere göre Binance'in kurucusu ve yöneticisi Changpeng Zhao, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Changpeng Zhao "Pek çok Rus savaşı desteklemiyor" dedi.
Rusya'ya yönelik Binance işlemlerinin yasaklanmasının kripto paralara uygun olmadığını söyledi. 

Kripto savaşı mı geliyor? Bitcoin süper silah oldu!

Yapılan bu açıklamanın ardından Financial Times bir rapor yayınladı. Savaşın başlamasından beri Rus rublesi ile Bitcoin gibi kripto para alma satma işlemleri iki kat yükselerek günlük 59 milyon doları geçti. Telegraph gazetesi, Bitcoin'i kastederek "Putin'in yaptırımları boşa çıkarmak için kullanacağı süper silahı" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı "ilk kripto savaşı" olarak adlandırılabilir. Savaşın başlamasıyal beraber Bitcoin'in değeri yüzde 13 artış göstermiş durumda. Rus oligarklarına hedef olmamak için kripto para kullanılıyor.

Binance CEO'su Changpeng Zhao ise bu durumu "Biz hiçbir halka karşı değiliz. Rus siyasetçiler ile sıradan Rus vatandaşlarını aynı şekilde değerlendiremeyiz. Pek çok Rus savaşa karşı çıkıyor. Biz endüstriyi kontrol etmiyoruz. Ben kendi yaptırım listemi yayınlarsam, siz kendi yaptırım listenizi yayınlarsanız ne olur? Kimse bunu umursamaz. Sadece kullanıcıların daha küçük platformlara yönelmesine yol açarsınız." diyerek ifade etti.

Rusya-Ukrayna krizi kripto paralara nasıl yansıdı? Uzmanlardan Rusya için çarpıcı kripto uyarısı!

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Bitcoin'de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön