26 / 04 / 2024

Bitcoin'de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?

Bitcoin'de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?

Bu hafta makro piyasalar düşüşe geçiyor, Bitcoin, Ethereum ve Tether değerlenecek mi, kripto para analistleri açıkladı...



Makro piyasalara bu hafta karanlık çökeceği düşünülürken, hafta sonu kripto tradeları için biraz soluklanma sağladı. Kripto analisti William Suberg’in analizine göre, haftalık kapanış umutları peş peşe dördüncü bir aylık kırmızı mumdan kaçışa bağlı olduğundan, Dün Bitcoin (BTC) 40.000 dolarlık düşüş yaşadı.

Bitcoin'in seriyi kırmak için vakti azalıyor

Analist Suberg, Bitcoin'in Pazar günü 40.000 dolarlık sınırı geçmek için bazı taktiksel girişimde bulunduğunu ve bu girişimlerin hepsinin negatif sonuçlandığını söyledi. Suberg'e göre, Bitcoin hafta sonu boyunca genellikle yükseklerdeydi ayrıca medya manşetlerinde ve jeopolitik sıkıntılardan bir haftalık hareketliliğin peşinden traderlerı biraz rahatlattı.

Kriptokoincom'dan Vural Erkan'ın haberine göre; William Suberg, şimdi, 38.500 doların, Bitcoin için haftayı hatta ayı kapatması için izlenecek seviye olduğunu ve bunu yapmadığı halde, dördüncü düz aylık kırmızı mum anlamına geleceğini belirtiyor. Başka bir kripto analisti Matthew Hyland, yaptığı Twitter paylaşımında şu noktalara değindi:

"Bitcoin’in bu seriyi kırmak ve 4 adet düz kırmızı aylık mumdan kaçınmak için 38,5 bin doların üzerinde kapanması için 36 saatten az zamanı var."

Bitcoin de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?

“Bu Bitcoin için kısa ile orta vadeli bir dip demek”

Rusya'nın başlattığı savaş sebebiyle aşağı yönlü harekete rağmen, boğalar geçen hafta daha diplerden kurtuldu ve Ocak ayındaki 32.800 dolarla kıyaslandığında 34.300 dolarda dibe vurdu. Popüler analist ve trader Pentoshi, “İhtiyatlı iyimserlik, bu BTC için kısa ile orta vadeli bir dip” yorumunu yaparken açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

"40,3 bin siparişimi çektim (harika değil) ve riskten arındırma için 41,6 bin’e daha yükseğe odaklanacağım. Bunu çevirmeli ve oldukça iyi bir ters taraf var. Makro manzara imo’nun yükselişten başka bir şey olmadığı için hala temkinliyim."

Bu makro manzara, Batı’nın Rus bankalarını SWIFT ödeme sisteminden ve off-shore likiditeden kesme adımları nedeniyle, bugünkü açılışta yeni bir belirsizlik dalgası oluşacak gibi gözüküyor. Rus Lider Vladimir Putin’in Rusya’nın nükleer caydırıcılığından bahsetmesi de hafta sonu insanları ürküttü, Rusya ve Ukrayna Pazar günü Belarus sınırında müzakerelere başladı.

Bitcoin de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?

Rusya’nın SWIFT’ten çıkarılmasın kripto paralara nasıl bir etkisi olur?

Bitcoin taraftarlarınca, kripto para biriminin değer aktarımı için tarafsız bir ağ olarak statüsü ve Rus mali yaptırımlarının potansiyel zincirleme etkisi merkez sahneyi almaya başladı. Kripto analisti Jason Lowery, şunları anlatıyor:

"Çatışmanın her iki tarafı da üstün özellikleri nedeniyle Bitcoin’i tercih ederse USD & SWIFT için ne anlama gelir? Cevap: Bu, tüm ülkelerin ve kurumların artık alabildikleri kadar Bitcoin satın almalarının daha iyi olduğu anlamına gelir, b4 finansal platformları eskimiş olur."

Coinbase'in eski CTO’su Balaji Srinivasan, merkez bankası varlıklarının dondurulmasıyla alakalı olarak Twitter yanıtının parçası olarak "Hala sonuçları işliyor" yazdı.

"Bu bir finansal nötron bombası. Binaları havaya uçurmadan insanları iflas ettirir. 145 milyon Rus’un hepsini, her ruble sahibini aynı anda vurur. Maksimalist bir senaryoda, Rus ekonomisinin olası çöküşü."

Ukrayna ordusu için Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve Bitcoin cinsinden bağış kabul etmeye başladı. Cüzdanları, yazı yazılırken 1.797 ETH (5.02 milyon dolar) ve USDT olarak 1 milyon doların yanı sıra 91 BTC’nin (3.57 milyon dolar) olduğu kaydedildi.

Bitcoin de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?

Hafta sonu kriptoya sıkıcı kaldı

Bunlara ek olarak William Suberg’e göre, genel olarak kripto piyasaları için, duyarlılık ‘bekle ve gör’ havasında kaldığı için çok az fırsat vardı. Sektör değerine göre ilk on kripto para biriminden hiçbiri son 24 saat içinde kayda değer bir yukarı ya da aşağı hareket sağlamadı.

Ethereum 2.800 dolar civarında işlem gördü ve haftalık kazançlar yine de sadece yüzde 6’ya yaklaşabildi. Mevcut durumu ünlü isim Michaël van de Poppe, “Hafta sonu boyunca oldukça sıkıcı piyasa hareketleri ve bu tuhaf değil,” diye yorumladı ve şu ayrıntılara değindi:

"Muhtemelen Ukrayna’daki savaşla çok telaşlı ve değişken bir hafta yaklaşıyor. Pozisyonlarınızı çiğnemeyin, sadece yavaş oynayın. Bu siyasi olaylar nedeniyle duygu ve momentum hızla değişebilir."

Kripto para sistemindeki merkeziyetsiz platformlar nasıl işliyor?

Efsane analist Bitcoin yatırımcılarını uyardı! Bitcoin’in bu seviyelere düşmesi kaçınılmaz...

Bitcoin'le ilgili şok tahmin! Dikkat! Şubat sonunda...

Kriptrade kripto para sektörüne hızlı giriş yaptı

Kripto paralarda Putin depremi! Milyonlarca yatırımcı şok oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön