28 / 03 / 2024

savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı

savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. Ayrıca müzenin altında ikinci mağarayı da açacak...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Yapı Kredi'nin önündeki emekli kuyruğu bu yüzdenmiş! Geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi!

Emeklilere müjde resmen verildi. Yapı Kredi'nin önündeki emekli kuyruğunun nedeni belli oldu. Geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi. İşte bütün ayrıntılar...

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

İngiliz sterlininde tarihi düşüş! Dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesi

İngiliz hükümetinin 45 milyar sterlin büyüklüğündeki  vergi indirim paketinin vatandaşlara duyurması sonrası İngiliz sterlini, dolar karşısında 1, 0350 seyri ile tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. İşte detaylar…

Çifçiler TMO'nun buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken emsal ücret ortaya çıktı

Buğdayın değeri Rusya Ukrayna savaşı ve Hindistan'ın buğdaya ihraç yasağı getirmesi nedeniyle iyice arttı. Buğday üreticisi alımda kilogram başına önce 7,5 lira beklediği alım fiyatını güncelleyerek 8 lira 50 kuruş beklentisine girdi.

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden beri yürüttükleri çalışmaları anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Emlak Katılım Bankası'nın çalışmalarıyla ilgili 5 soru önergesi!

Emlak Katılım Bankasının konut sektöründeki stokların eritilmesine yönelik çalışmalar ve on dört firmaya ayrıcalık tanınacağı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Savaş Yükselyalçın: İnşaat sektöründe kriz yok!

Adana'da Aklı Selim İnsanlar Derneği Başkanı Savaş Yükselyalçın, inşaat sektöründe kriz olmadığını söyledi. Yükselyalçın, müteahhitlere önemli önerilerde bulundu.

Hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Irak'ta Türk müteahhitlerin üstündeki baskı artıyor!

Türk firmaların çok yoğun bir iş hacminin olduğu Kuzey Irak’ta referandum öncesi sular durulmuyor. Bölgede Türk müteahhitlerin üstündeki baskı ger geçen gün artıyor.

Ekonomik gelişmenin önündeki en önemli engellerden biri faiz!

TÜRMOB Genel Başkanı Prof. Dr. Cemal Yükselen, yüksek faizlerin Türkiye’nin temel sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Yüksek reel faiz ödeyen dünyanın ilk beş ülkesinden biri olan Türkiye’de yatırımın, üretimin, istihdamın ve ekonomik gelişmenin önündeki en önemli engellerden birisi faizdir"

savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı Haberi

savaş müzesinin önündeki dükkanlar yıkılacakmı


Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. 


Şehreküstü bölgesinde bulunan Gaziantep Savaş Müzesi ile ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi yoğun ilgiden dolayı oldukça fazla ziyaretçi alıyor. Bu nedenle hem müzemizin genişletilmesi hem de yeniden restore edilmesi noktasında çalışmalara başladık. İlk olarak müzemizin bitişiğindeki binanın kamulaştırmasını yaptık. Şimdi ön taraftaki dükkanları yıkıyoruz. Binanın restoresini tamamlayarak savaş müzemizi genişleteceğiz. Bu çalışmamıza ek olarak savaş müzemiz altında bulunan ikinci mağaramızı da ziyaretçilere açacağız. Amacımız dünyaya örnek olan Gaziantep savunmasının destansı öyküsünü daha geniş kitleler tarafından görünmesini, bilinmesini sağlamaktır.” dedi.


Zaman...