24 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'e yeni sosyal tesis!

Gaziantep Şehitkamil'e yeni sosyal tesis!

Şehitkamil Belediyesi tarafından Değirmiçem Mahallesine yapılan içerisinde 1 bay, 1 bayan taziye evinin yer aldığı sosyal tesisin kaba inşaatı tamamlandı. 



 

Benimsediği ‘doğumdan ölüme hizmet’ anlayışı ile kentteki çalışmalarına devam eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşın talebini gerçekleştirmeye devam ediyor. 

 

Şehitkamil Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Rıdvan Fadıloğlu, kırsal alanda bulunan mahalleler de dahil tüm mahallelerde yapımının sözünü verdiği sosyal tesis sayısına bir yenisini daha ekliyor. 2019'da tüm mahallelerin sosyal tesislerine kavuşacağını her fırsatta belirten Başkan Fadıloğlu, halka bu yönde verdikleri sözü tutmaya çok yakın olduklarını söyledi.

 

Değirmiçem Mahallesinde 640 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak hayata geçirilen sosyal tesis içerisinde; 1 bay 1 bayan taziye evi, mescit, mutfak, lavabolar ve otopark alanı yer alıyor. Sosyal tesisin yapılması yönünde mahallelinin yoğun bir talebi olduğunu belirten Değirmiçem Mahalle Muhtarı Muhammed Şinasi Yılmaz, yapımı kısa süre sonra tamamlanacak sosyal tesisin mahalleli çok memnun edeceğini söyledi.
 

MAHALLELİ SOSYAL TESİSİN BİR AN ÖNCE BİTİRİLMESİNİ BEKLİYOR

Özellikle taziye yeri konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirten Değirmiçem Mahalle Muhtarı Muhammed Şinasi Yılmaz, yapılan sosyal tesis ile bu sorunun çözüleceğini belirtti. Mahalle Muhtarı Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

 

“Öncelikle bize böyle bir sosyal tesis kazandırdığı için Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Değirmiçem Mahallesi, Gaziantep’in ilk imarlı mahallesidir. Maalesef geçmişte sosyal tesis için bir alan ayrılmamış. Bu zamana kadar Değirmiçem Mahallemizde insanların taziyelerini ağırlayacakları bir sosyal tesisimiz yoktu. Başkanımıza, mahalle halkımızın talebi doğrultusunda bir taziye evi talebinde bulunduk. Başkanımız, talebimizi yerine getireceğini ancak önceliklerinin kenar mahalleler, imarsız bölgeler olduğunu söyledi. Başkanımız, kenar mahallelerde oturan insanların imarlı bölgedeki evlere göre daha sıkıntılı olduğunu anlattı. Başkanımız, imarsız mahallelere yapılacak sosyal tesislerin tamamlanmasından sonra mahallemize de sosyal tesis yapılacağını söylemişti. Sağ olsunlar 5-6 ay önce yapacaklarının sözünü aldık. Belediyemizden yetkililer mahallemizde sosyal tesisin yapılacağı alanın yer tespitinde bulundu. Belirlenen alanda inşaat çalışmaları hızla başlatıldı. Mahalleli dört gözle sosyal tesisin bir an önce bitirilmesini bekliyor. Burası 1 bayan, 1 de erkekler için yapıldı. Yaklaşık 6 ay sürecekti ancak Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, sağ olsun işi hızlandırdı. Sosyal tesis, büyük bir ihtimalle 3. ayın ortasında hizmete sunulacak. Taziye evi bu zamanda artık zaruri oldu. Özellikle kış aylarında insanların taziye ziyaretlerini ağırlaması sıkıntı oluyor. Yaklaşık 3 yıl önce Ocak ayında babam vefat etti.  Önce çok fazla yağmur yağdı ardından da kar yağdı. Sağ olsun Şehitkamil Belediyemiz çadır kurmuştu. Çadır da ısıtmalı olmasına rağmen çok zorlandık. Allah, Başkanımızdan razı olsun. Özellikle kışın sıkıntılarından bizi kurtaracak.”

 


Geri Dön