27 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey'e yeni sosyal tesis!

Gaziantep Şahinbey'e yeni sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, Sarısalkım Mahallesi'nde hayata geçirdiği yeni sosyal tesisi hizmete açtı.



 

İlçedeki çalışnalarına son sürat devam eden Şahinbey İlçesi’ndeki mahallelere sosyal tesis inşa ederek her yaş grubunun faydalanabileceği alanlar hayata geçiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bu tesislere bir yenisini daha ekleyerek, Sarısalkım Sosyal Tesisinin açılışını Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımlarıyla yaptı.

Gece Gündüz Demeden Hizmetinizdeyiz

Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak trafiği rahatlatmak adına çalışmalar yapıldığını söyleyerek "Eskiden köylere belediyenin hizmetleri gitmezdi. Özel İdare üzerinden hizmet yapılırdı. O da bir yol yaparsa herkes elini öper başına koyardı. Köye sosyal tesis, park yapmak, gençlere eğitim malzemeleri dağıtmak mümkün değildi. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan yasayı değiştirdi ve köylerin hepsini belediyelere bağladı. Ancak, her yerde bu kadar hizmet yapan belediye de yok. Kendi belediyem olduğu için söylemiyorum. Ama meclis üyelerimden, personellerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi gece-gündüz, şehir-köy demeden bütün halkın ihtiyaçlarını karşılamak için emrinizde ve hizmetinizde. Şehir Merkezi’nde kentsel dönüşüm yaparak 11.000 konut yapıp 8.250 tane evin kamulaştırmasını yapıp yıkımını gerçekleştirdik. Bu kolay bir şey değil. Özdemirbey Caddesi’ni Doğum evi Kavşağından Dutluk’a kadar 2 şeritten 6 şeri de çıkardık. Eski garajlardaki iş yerlerini yıkarak, onlara yeni bir sanayi sitesi yaptık. İnönü caddesine alternatif yol yapıyoruz. Hoşgör Meydanı’ndan başlayan yol açma çalışmamız eski müftülüğün orada İnönü Caddesine bağlanacak. Büyükşehir belediyemiz bir taraftan, biz bir taraftan trafiği rahatlatmak için elimizden gelen gayretleri yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na Teşekkür Ediyorum

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, altı aydır Gaziantep’te görev yaptığını ve önemli hizmetlerin gerçekleştiğini dile getirerek; “Allah başkanımızdan ve ekibinden razı olsun. Daha önce kuran Kursu yeri alabilmek için mücadele veriyorduk. Ama burada şu anda bildiğim kadarıyla 110 civarında Kuran Kursu bizim sosyal tesislerimizde mevcut, Tahmazoğlu Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bize hazır kurs imkanı sunuluyor ve bizde bu konuda müteşekkiriz. Şehir maddi olarak imar edilirken, maneviyat ihmal edilirse bizim yaptığımız bu binaları, ihmal ettiğimiz nesiller perişan eder” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön