28 / 03 / 2024

Gaziantep'e metro müjdesi!

Gaziantep'e metro müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, metro müjdesi verdi. Şahin, metro çalışmaları için sondaj çalışmalarına başlandığını söyledi..



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, metro ile ilgili konuştu. Şahin, kentin farklı noktalarında metro çalışmaları için sondaj çalışmalarına başlandığını belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Şahin Ulaşım  Master Planı'nın ilgili bakanlık tarafından onaylandığını söyledi. Şahin sözlerine şu şekilde devam etti; "Şu anda kentimizde çalışan hafif raylı sistem var. Bu sistem günde  yaklaşık 60 bin insanın taşınmasını sağlıyor. Bu yılın sonunda da GAZİRAY Projesi  devreye girecek ve günde 100 bin kişi taşınacak. Bir taraftan da bunların  birbiriyle entegrasyonunu sağlayacak metroya ihtiyaç vardı. İstasyon Meydanı'ndan  yeni yapılan şehir hastanesine kadar iki ilçemizi birbirine bağlayacak bir hat  söz konusu. Kenti demir ağlarla öreceğimiz metro hatlarının sahadaki  çalışmalarına başladık. Bugün kenti farklı noktalarındaki sondaj çalışmaları da  bunun bir sonucu. 2 ay sonra uygulama projesinin tamamlanacak ve bu kapsamda 130  sondaj yapılacak. Şu anda 30 sondaj tamamlandı hızlı şekilde devam ediyoruz.  Uygulama projesi tamamlanır tamamlanmaz temel atma noktasına geleceğiz"


Geri Dön